Gå til sidens hovedinnhold

En annerledes tanke om Torget

Artikkelen er over 2 år gammel

Innsendt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg følger debatten rundt hva som bør eller kan gjøres med byens torg med en nysgjerrig interesse og jeg ser med glede at dette tydelig skaper et engasjement hos flere aktører -både innen kommunen, næringsdrivende og hos "mannen på gata".

Det jeg liker aller best med nettopp denne debatten er ikke at selve saken er så viktig for meg, men at det engasjerer byens borgere. Og selv om det er mange ulike meninger rundt hva som bør gjøres med Torget så får jeg inntrykk som leser at hos de fleste ligger det likevel en vilje under alle meningene av et ønske om samarbeid. Og det gledes jeg ved!

Nå har ikke jeg økonomiske interesser i området, ei heller har jeg arkitektonisk motiv - for å være ærlig så bruker jeg faktisk ikke Torget eller området så mye som jeg skulle ønske -, men jeg fikk en noe annerledes idé da jeg satt og leste et innlegg om nevnte sak.

Les også

- Viktig med parkering på Torget

Kunne det være en mulighet for å ha en sommerstengt parkering på Torget?

F.eks. i juni og juli (og kanskje til og med mai og august) stenge Torget helt for biler?

Og frem kommer torgboder, uteservering, kanskje en åpen scene for hobbytrubadurer, en spontan tale eller et innleid band, kaféene kan trekke lenger inn mot Torget, butikkene kan få mer plass til sine varer og en egen plass for et åpent frimarked.

Kanskje det til og med går an å leie inn et pariserhjul som gir haldensere, besøkende og turister mulighet til å se over hustakene og litt av byens vakre innseiling. Hva vet jeg - mulighetene kan være mange.

Som kompensasjon for manglende parkeringsplasser kan muligens kollektivtilbudet utvides noe eller byen kan anskaffe et lite bytog som kjører rundt. Et type hopp av/hopp på -tilbud som finnes i større byer i form av sightseeingbuss. Her kastet de ut bilene

Parkering vil da bli på én av byens større parkeringsplasser og eierne av disse må da kanskje åpne opp for lenger parkeringstid enn tre timer. Her handler det om å gi og ta for et større gode for alle.

I tillegg har vi også en større parkeringsplass som ble brukt av et omreisende tivoli ved siste Mat- og Havnefestival, disse kan kanskje fristilles til bruk av alle under den tenkte perioden med parkeringsfri på torget?
Jeg vet ikke. Jeg har ikke engang i skrivende stund undersøkt hvem som eier plassen eller hva den er tiltenkt for.

Det jeg vet er at det går an å tenke litt utenfor boksen, bruke litt tid og godvilje til å fremsette idéer.

Om noe av dette er faktisk er mulig å få til kan jeg ikke uttale meg om, men kanskje noen av mine tanker vil inspirere andre med å komme frem til løsninger som er mer gjennomførbare - og det ville jo vært helt supert!

Les også

«Sorte Maske» har laget tre nye forslag til Torget

Målet er at vi alle skal kunne nyte byen vår i mest mulig grad. Det er viktig å passe på de små butikkene / aktørene i og rundt torget, ingen skal stå eneansvarlig økonomisk.

I mitt forslag håper jeg at flest mulig blir tatt hensyn til - noe blir som det alltid har vært, noe er litt (vel?) innovativt - samtidig som byen føres videre til nye høyder.

Kanskje en utopi - kanskje en virkelighet om noen år ;D

Kommentarer til denne saken