Gå til sidens hovedinnhold

Hva vil Os-prosjektet si for kommunens fremtid?

FRITT ORD

Vi er bekymret over kommunens framtid. Vi vet det vil bli trangere tider i årene som kommer, med færre og færre arbeidstakere per pensjonist og skoleelev. Os-prosjektet er dyrt, og det vil bli enda dyrere når vi også må finne en løsning for Rødsberg. Har vi egentlig råd til dette?

Kostnaden av Os-prosjektet er ikke bare tallet vi ser i saksfremlegget. Det er også kostnaden av alt annet vi må nedprioritere som følge av prosjektet. Dette går hardest utover oss som er unge i dag. Det er vi som må ta kostnaden av at fondene tømmes, svømmehall sannsynligvis må utsettes, og at det vil bli mindre penger til skole, helse, kultur og alt annet kommunen brukerpenger på i dag.

Kommunen må finne måter å kutte i driftskostnadene, ikke øke de, slik som nå vil skje på grunn av Os-prosjektet. Penger vokser ikke på trær, og resultatet kan bli at man må kutte i innholdet i skolen, for å ha råd til de økte driftskostnadene Os-prosjektet medfører. Elevene i Halden fortjener de beste forutsetningene de kan få for å lykkes videre i livet, og da er vi nødt til å satse på innholdet i skolen, men det er vi redd vi ikke vil ha råd til.

Vi unner barna i sentrum en ny skole så fort som mulig, men dette prosjektet er alt for dyrt, og finansieringen er alt for usikker, og det er alt for mye annet som står på spill. Vi ønsker mer kunnskap om konsekvensene dette vil ha på Haldens økonomi i årene fremover, siden dette dreier seg om fremtiden til alle unge haldensere.

Kommentarer til denne saken