Gå til sidens hovedinnhold

Hva slags politi ønsker du?

FRITT ORD

Nå er vi kommet til det tidspunktet hvor vi må velge. Det begynner å bli dårlig tid for å vurdere, spørre, diskutere og tenke. Det tidspunktet betyr også at både den ene og andre siden vil trekke opp linjene hva dette er et valg mellom. Det er selvfølgelig ikke bare ett svar på dette. Vi vil gi deg en vurdering til du kan tenke på når du står i valglokalet.

Dette er et valg mellom fortsatt fremdrift eller planløs reversering. De siste månedene har hatt en stor politiaksjon i Halden. Vi trenger ikke gå nærmere inn i den. Poenget er at denne type operasjoner ikke hadde vært mulig uten politireformen som er gjennomført av Høyre i regjering. Det sier også politiet selv.

Med politireformen har det også kommet flere egne politistillinger som jobber med forebygging. Du må også lete ganske langt for å finne en politileder som ønsker en reversering av reformen slik SP og AP vil. I tillegg er det ingen plan for hvordan politiet skal se ut etter valget.

Politireformen er ikke perfekt, men vi skal jobbe videre med den. Det å bygge videre på det vi har startet istedenfor å gå tilbake til noe gammeldags og ukjent. Dette er et valg mellom å forme fremtiden eller å rygge inn i fremtiden.

Høyre tror på fremtiden.

Elin Lexander og Fredrik Holm

Leder, Halden Høyre og Høyres 3. kandidat til stortinget

Kommentarer til denne saken