Dette er en innsendt artikkel om sommeraktivitetene til Verdensbro.

Langt unna pressas søkelys har det strømmet hundrevis av barnefamilier til Verdensbros arrangementer hver eneste uke i sommer. Jungeltelegrafen har sørget for at anslagsvis 1500 små og store har benyttet seg av kulturtilbudene, noe arrangørene er veldig stolte av. Det viser at noe som fort kan bli tatt for gitt, faktisk betyr mye for veldig mange.

Vil skape glede

Målet med arrangementene har vært å skape glede. Et slikt mål kan kanskje høres banalt ut, men Verdensbro er overbevist om at glede handler om å ha tilgang til gode opplevelser og mulighet til å kunne utfolde seg, noe som ikke bare øker livskvaliteten, men styrker Haldens udiskutabelt største ressurs, nemlig barna våre. Og da er det ikke bare «Julie og Jens» vi tenker på, men også «Amina og Ahmed». Hvis vi kan være med å bidra til at enda flere barn skal få en god oppvekst er vi overbeviste om at det vil kunne glede oss alle langt inn i framtida. For en by bestående av folk som lever gode liv, som trives og deltar i fellesskapet, kjennetegnes som en trygg og attraktiv kommune. Det er her vi vil bo!

Bildeserie

Se bilder fra Sommer på Verdensbro

Mange ungdommer i sving

Glede har så mange fasetter, men den største glede sies å være å kunne glede andre, noe de 20 ungdommene som har jobbet på arrangementene i sommer har fått føle på kroppen.

De har stått på og gjort en imponerende innsats hver eneste torsdag i fellesferien. Ingrid Kvalheim (18) som går på musikklinja på Halden VGS, har vært bookingansvarlig og sørget for gode varierte innslag på utescenen i parken, godt hjulpet av Alfred Minge (19) som har styrt lyden med stø hånd. På scenen har det opptrådt mange unge, dyktige artister, blant annet den erfarne artisten Neema Cihiluka (22) som også har hatt låtskriveverksted en hel uke for musikkinteressert ungdom, der hun har gitt deltakerne veiledning i å lage låter og få spilt de inn i studioet på Rockehuset.

De tre 14-åringene Blen, Blerta og Vijan har poppet popkorn og blandet litervis med saft mens Dina (16) og Aynor (14) har hjulpet til på formingsverkstedet. Målfrid (14) og Gilbert (16) har hatt buttonsverksted og Elvis (16) har lånt ut traktorer mens Yusra (15) har stått for hennamaling.

Hardt arbeid er verdt det

I tillegg har alle ungdommene vært med på rigging og det er MYE rigging som hører med arrangementer som dette, og mye arbeid som ikke synes for publikum. Men selv om lydutstyr er tungt å bære, og pynting og montering av telt, stoler og bord er slitsomt og tar tid, forvandles slitet fort til glede når man møter alle de begeistrende ansiktene til publikum og hører den smittende barnelatteren. Det gir energi å se andre kose seg og få opplevelser sammen, eller å snu en som har en dårlig dag til å bli happy. For når alt kommer til alt er det ikke så mye som skal til for å glede andre.

Det er ubetalelig å se hvor glade barn blir av ansiktsmaling og popkorn, eller hvor stolte de blir når de får boltre seg i formingsutstyr og lage noe fint. Eller hvor oppslukte og engasjerte de blir når de får se en god film, når noe spennende og uventet skjer på scenen, eller når de mestrer å skrive en sang eller lærer en kul koreografi. Det er også en sann glede å kunne si at alt for en gangs skyld er gratis!

På vei mot et bærekraftig samfunn

Sosialt bærekraftige samfunn kjennetegnes som samfunn preget av tillit, trygghet, tilhørighet og tilgang til felles goder. Forskning peker på at nærmiljøet kan spille en vesentlig rolle, i positiv eller negativ retning. Kommunen og næringslivet kan være med å legge gode rammer for dette ved å styrke fellesrommene i nærmiljøet og styrke frivillige organisasjoners initiativ. Busterudparken er et godt eksempel på en slik positiv satsing. Fra å være et tilholdssted for alkoholikere har parken blitt gitt tilbake til barna. Her bugner det av vakre blomsterbed, flotte lekeapparater og et fonteneanlegg på sommeren og skøytebane på vinteren. Når Verdensbro arrangerer kulturaktiviteter her, bidrar arrangementene til å trekke flere folk til sentrum og bygge bru mellom de ulike menneskene og styrke tilliten mellom dem. Det er dette vi brenner for og vil fortsette med!

Men uten støttespillere blir det ingen Verdensbro. Derfor vil vi til slutt takke politikerne som ser verdien av det vi gjør, og alle samarbeidspartnerne våre spesielt Gjensidigestiftelsen, Bufdir og Restart Halden som har støttet årets sommerarrangementer.