Ingunn Hanslien går over Halden torg med sin fire år gamle storpuddel, Freyja, rundt henne snur forbipasserende på hodene og smiler.

For Freyja er ikke helt som andre. Tispa er farget i rosa fra topp til tå.

– De aller fleste er veldig positive og synes dette er morsomt, så lenge det jeg gjør ikke er farlig for hunden, sier eieren Ingunn Hanslien.

Farget helt uten kjemikalier

Egentlig er Freyja hvit, men Ingunn har farget hunden med en spesialtilpasset dyrefarge. Den går av etter flere vask og inneholder ingen kjemikalier. Men hvorfor har hun gjort det?

– Før har jeg bare hatt hannhunder, men denne gangen ville jeg ha en hvit tispe. Det er så gøy å leke seg med farger.

– Og hva synes Freyja selv om dette?

– Hun er vel fargeblind, men hun får masse ekstra oppmerksomhet og får hilst på mange mennesker. Vi blir stoppet av folk overalt, det trives hun veldig godt med, slår Hanslien fast.

Hundeeieren beskriver Freyja som en snill og veldig intelligent hund.

– I tillegg er hun tålmodig som dagen er lang, sier eieren.

Omringet i Gamlebyen

Bare på den korte tiden HA snakker med hundeeieren er det en rekke mennesker som smiler, stopper opp og hilser på hunden.

– For litt siden var jeg i Gamlebyen i Fredrikstad bare for å gå en tur. Plutselig kom vi midt inn i et stork marked. Da klarte vi ikke gå fem meter en gang før vi ble stoppet og det stimlet seg folk rundt. En dame spurte om å få ta bilde av mannen sin sammen med Freya og slo fast; «dette blir årets julekort!», forteller Ingunn og ler.

Men selv om hun har valgt å gjøre hunden sin til et vandrende blikkfang, så bedyrer Ingunn at hun selv ikke er så glad i oppmerksomhet.

– Nei, jeg stikker meg helst ikke fram selv. Men når det gjelder Freyja, så slår jeg meg gjerne på brystet, sier den 63 år gamle hundeeieren.