– Planene om utvidelse her i Tistedal ser meget lovende ut. Kommer det et raskt vedtak, kan vi også se på mulighetene for å gi HK Halden og Halden Topphåndball dispensasjon for én sesong til på Remmen.

Altså i påvente av at alt skal stå klart her, sa Tom Anderson, anleggssjef i Norges Håndballforbund, på sin befaring i Halden tirsdag ettermiddag.

Hjemmekamper utenbys

– Og hvis det ikke kommer et vedtak om Tistedalshallen?

– Da ser det mørkt ut for håndballen i Halden. Da blir det trolig hjemmekamper i Kongstenhallen kommende sesong. Sier Anderson, og tillegger:

– Det er ikke jeg som gir dispensasjon, men personlig tror jeg ikke håndballstyret gir «disp» for enda en sesong på Remmenhallen uten at Halden som by gir et klart hallsvar.

Bildet: UTVIDELSE: Slik kan Tistedalshallen komme til å se ut etter utvidelsen, som skal gi to håndballbaner og plass til 1500 tilskuere.

 

Skivebom

– Det svaret har jo politikerne i posisjon allerede gitt. Det kommer ingen ny storhall nå.

– Ja, jeg leste redegjørelsen fra Rådmannen. Det var bare trist, for der var hallsaken snudd helt på hodet. Den uttalelsen var ikke bare skivebom, det var skudd i helt feil retning.

– Tistedal er siste håp

Derfor er en utvidelse av Tistedalshallen den aller siste redningsplanken for håndballen.

Det vet også Tron Grandahl, leder i TTIF, som ifortalte Tom Anderson om klubbens planer for anleggsutvikling.

– Vi ønsker å bygge ut først og fremst med tanke på bredden, men håper selvsagt også å kunne være en elitearena. Ikke i stedet for en ny flerbrukshall– for det må byen ha – men som et supplement mens vi venter på en hall i sentrum, sier han.

Grandahl og TTIF har fortsatt et håp om å kunne klippe snora for «ny» hall 22. mai 2016.

– Da er klubben 100 år, så det ville vært en perfekt anledning. Det er bare å krysse fingrene for at også politikerne mener det!

Må ha med kommunen

TTIF har allerede brukt et sekssifret beløp på utredning, planlegging og tegninger. Det skal bygges nye fotballbaner, ute-arealer og p-plasser, og for hallen er det snakk om en utvidelse til to håndballflater.

– Vi legger opp til mulighet for tribune med minst 1200 sitteplasser, kanskje opp mot 1900-2000 også, sier han.

Nå venter TTIF på en endelig avklaring på tomtespørsmålet.

– Der har det vært bred politisk enighet, så det regner jeg med er en ren formalitet, sier Grandahl om tomta TTIF trolig får kjøpe for 10.000 kroner.

Vil koste 50 millioner

Dermed står det, også i Tistedal, på finansiering. Grandahl innser at TTIF ikke kan stå for alle kostnadene på egen hånd.

Den totale prislappen på hall-utvidelsen vil ligge på rundt 50 millioner kroner. Cirka 15 millioner av disse regner klubben med å få som tippemidler.

– Vi må ha med kommunen. Håpet er å få til en vanlig tredjedels finansiering, eller ved at vi tar opp lån med kommunal driftsgaranti, sier Grandahl.

Dårlig tid

Siste frist for tildeling av elitelisens for håndballklubbene er 30. juni.

Innen den tid må Anderson og NHF ha et klart svar på hva som skjer i Tistedal.

– Tiden er knapp, så nå håper vi å se politisk handlekraft!

Bildet: HÅPER: Uten snarlig politisk handlekraft må elitespillere som Martine Moen og Julie Bang spille hjemmekamper utenbys neste år...