HTH tapte til slutt 22-29 for Elverum etter 8-12 halvveis.

For en førsteomgang!

Halden Topphåndball var to poeng bak Elverum på bronseplass før kveldens kamp i Remmenhallen, som var tett inntil fullsatt (412 tilskuere) til toppkampen.

Og for en førsteomgang publikum fikk se!

Elverum skjøt ut fra startblokkene, og etter fem minutter sto det 1-4 på lystavla.

Gjestenes keeper Morten Nergaard storspilte, og reddet blant annet tre (!) straffekast fra normalt bankensikre Simon Aulén.

Bakover sto HTH bra, men den offensive skapte bekymring på tribunen.

Snudde etter klassehåndball

Så skiftet kampen karakter. Rasmus Bech var fantastisk mellom stengene, og foran seg hadde han et forsvar som storspilte. Et overtent Elverum gjorde tekniske feil, HTHs midtforsvaret snappet baller som sukkertøy og haldenserne kontret i denne perioden gjestene helt i senk.

Det resulterte i at 1-4 ble til 7-4, etter en periode med høy klasse på alt HTH gjorde.

Ett mål på 12 minutter

Så snudde det igjen. Elverum samlet seg, og sto ekstremt godt i etablert forsvar. Offensivt begynte Luka Mitrovic og de andre å treffe, og nå var det HTH som gjorde tekniske feil offensivt. Jonas Willes menn scoret bare ett fattig mål på de siste 13 minuttene av omgangen – Elverum åtte!

Dermed var HTHs 7-4 ledelse snudd til 8-12 ved pause.

Etter pause var det, dessverre for bronsesugne haldensere på tribunen, forskjell på lagene.

Elverum kontrollerte

HTH gjorde for mange offensive feil, slet i etablert angrep og skuddene som kom ble ofte enkel frukt for keeper Nergaard å høste ned. Hos gjestene var det mer kvalitet offensivt, og spesielt Luka Mitrovic og Tamas Ivancsik som fant hullene bak Bech i HTH-buret.

8-12 ved pause ble til 16-22 etter halvspilt andre omgang.

Gjestene var rett og slett et hakk for gode for HTH, der flere av nøkkelspillerne aldri kom opp i normal standard og savnet av Rasmus Carlsen var skrikende i etablert angrep.

Gøy på landet...?

HTH klarte aldri å skape spenning mot slutten, og det endte 22-29.

Så overlegne var Elverum at de tilreisende fra bygda lot seg friste til å synge «gøy på landet».

Bestemannspriser til William Nilsen-Nygård, HTH og Luka Mitrovic, Elverum.

- Det føles litt surt å tape, selv om Elverum er et bedre lag. Det er små marginer som avgjør i nøkkelsituasjoner i kampen, sier HTH-trener Jonas Wille.