Det kom fram da innsatsgruppa til Halden Topphåndballs redningsaksjon onsdag kveld holdt et informasjonsmøte for spillere og medlemmer i Hjortsberghallen.

– Men vi kan ikke ta fram champagnen og kanapeene ennå, for fortsatt mangler en million for å nå det første målet, sa Erlend til en spent forsamling.

Og viste at det er rom for litt humor, da han ga ordet til daglig leder, Hans Fredrik Cordt-Hansen, til overskriften «Cordt fortalt».

Nye muligheter

Før Hans Fredrik grep ordet passet Lund på å skryte av den daglige lederen, for måten han har hoppet i det. I forsøket på å redde HTH.

– Han stikker ikke av, men står i det. Døgnet rundt, sa Erlend, og oppfordret til velfortjent applaus.

– Og nå er det din tur, Hans Fredrik, fortsatte Lund.

– Det sa Jan Thomas (Lauritzen) til meg mange ganger også da jeg spilte for HTH, men jeg kom ofte ikke lenger enn å ta av meg genseren, lo Hans Fredrik.

Midt oppe i alvoret.

Før han dro forsamlingen gjennom mulighetene som åpner seg med storarenaen på Os.

– Her vil mulighet til TV-kamper, led-reklame, egne arrangementer med turneringer og treningscamper i egen by, kunne åpne for mye mer tilgang av penger.

– Det er bare å håpe at nåværende og potensielle sponsorer ser mulighetene også, forklarte Cordt-Hansen.

Innstilt på å gi alt for å berge klubben.

Vafler og doruller rekker ikke

– Som jeg også sa søndag i Brygga kultursal må det flere tunge aktører på banen. Vi klarer ikke å redde klubben gjennom å steke vafler og å selge doruller.

– Derfor er jeg takknemlig for at den politiske ledelsen har innkalt HTH, Halden kommune og næringslivet til et møte på mandag. Under mottoet «Nå eller aldri».

– Og til alle som kan tenke seg å være med på kronerullingen for å redde oss, så vil dere få pengene tilbake dersom det skulle vise seg at redningsaksjonen ikke strekker til, forklarte Erlend Lund.

– Alle penger som kommer inn går først til Halden Idrettsråd, som vil fordele pengene tilbake til giverne. For det er først når vi ser at vi er i stand til å betale de skyldige regningene, at pengene overføres til HTH, sa Lund.

Nøktern optimist

Torsdag morgen skriver Idrettsrådet at det så langt har kommet inn 123.155 kroner via HIRs Vipps-konto.

Lund oppfordret spillere og medlemmer til å være aktive på sosiale medier for å spre budskapet om at klubben trenger penger.

– Sånne ting gir resultater, for blant bidragsyterne har vi håndballdamer som spilte på landslaget for mer enn 15 år siden. damer uten noe forhold til klubben, men de vil hjelpe.

– Og det kan være mange der ute som vil det, oppfordret en nøktern optimist, Erlend Lund, på vegne av innsatsgruppa.

– Vi har klart å få inn fem-seks millioner i året tidligere, og skal klare det igjen, sa Lund.