Disse fikk jobben over 700 ønsket seg i Halden

EN BLID GJENG: Denne gjengen ønsker deg velkommen til Clas Ohlson i Halden 12. mars. Fra venstre: Ole Erik Nilsen (fra Aremark), Jon Erling Lindgren Brynildsen, Baard Berger, butikksjef Gjermund Huseby, Svein Tore Kollegård, Sissel Sofie Harbo, Lene Halkjær og Liv Kristin Galaas (fra Rakkestad).

EN BLID GJENG: Denne gjengen ønsker deg velkommen til Clas Ohlson i Halden 12. mars. Fra venstre: Ole Erik Nilsen (fra Aremark), Jon Erling Lindgren Brynildsen, Baard Berger, butikksjef Gjermund Huseby, Svein Tore Kollegård, Sissel Sofie Harbo, Lene Halkjær og Liv Kristin Galaas (fra Rakkestad). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den 12. mars om drøye tre uker åpner Clas Ohlson dørene i Halden.

DEL

Og inne i det som tidligere var Rema 1000 på Høvleriet er det full aktivitet.

12.500 artikler skal på plass

- Vi har vært i gang en stund nå. En prosjektgruppe på åtte og åtte av de ansatte i Halden er i full sving med å bygge opp butikken. Det går fort fram til åpningen om tre og en halv uke, så her er det mange hyller som skal opp og 12.500 artikler som skal på plass.

- Vi starter klokka 7 om morgenen og holder på så lenge vi må for å følge framdriftsplanen vår, sier butikksjef Gjermund Huseby.

- Dette er guttas butikk

- Hvordan vil butikken i Halden skille seg ut fra de andre?

- Vi er en normal-Clas, men med alt av det nyeste utstyret og løsningene. Våre frittstående butikker skiller seg litt fra de som er inne i et kjøpesenter, fordi de er mer maskulint vridd i inngangspartiet.

- Det første som møter kundene er jernvare og elektriske artikler. Det skal ikke være tvil om at dette er guttas butikk, sier Huseby.

"Alle" ville jobbe for Clas

Det er heller ikke tvil om at det var mange haldensere som ønsket å jobbe for Clas Ohlson. Det kom inn over 750 søknader, da stillingene ble lyst ut i fjor høst.

Les også: "Alle" vil jobbe for Clas

Les også: Clas Ohlson åpner til våren

- Det har vært en helt fantastisk, men også tidkrevende prosess å gå igjennom alle søknadene, men jeg er sikker på at vi har endt opp med 15 flotte nye kollegaer.

De faste ansatte har vært på en ukes opplæring på Insjön. Der har vi bygd team og nå er de en del av den unike "Clas Ohlson-andan", sier Huseby.

- Den hyggeligste betjeningen

Han er full av lovord om den svenske kjedens unike familiefølelse til tross for totalt over 4.500 ansatte.

- Dette er også noe vi skal leve ut mot kundene. Du skal smile, når du går ut av butikken vår, sier Huseby.

Og de sju ansatte som HA møter har åpenbart tatt filosofien til sitt bryst.

- Dette skal bli den eneste butikken i Halden med bare hyggelig betjening, smiler Baard Berger.

Dingser og duppeditter

Han er en av fem haldensere vi møter i dag som har fått jobb hos Clas Ohlson. I tillegg er det en aremarking og en raksting blant de heldige som kom igjennom nåløyet.

Berger sier dette om hvorfor han ønsket å jobbe for Clas Ohlson:

- Jeg har ønsket lenge å få jobbe med dingser og duppeditter.

De synes det har vært spennende og lærerikt å få være med på å bygge opp butikken fra bunnen av. Nå er de spente før åpningsdagen.

- Mange venter på åpningen

- Når vi åpner dørene, så har jo Halden alt. Jeg tror Clas Ohlson har vært savnet, sier Lene Halkjær.

- Jeg har sett flere som har kjørt inn foran butikken og kikka før de har kjørt videre. Jeg tror det er mange som venter på at vi skal åpne, legger Liv Kristin Galaas til.

- Det er jo ikke så rart. Det blir jo den mest spennende butikken i byen, fastslår en meget subjektiv, men åpenbart begeistret Jon Erling Lindgren Brynildsen.

12. mars åpner dørene

På slaget 10.00 den 12. mars skal de første kundene entre Haldens nye dingsemekka.

- Jeg kan garantere at på åpningsdagen er butikken den flotteste Clas Ohlson i hele verden. Så er det opp til oss å holde oss der også etterpå, fastslår butikksjef, Gjermund Huseby.

Les også: "Alle" vil jobbe for Clas

Les også: Clas Ohlson åpner til våren

Fakta:

  • Butikken i Halden blir på rundt 1.700 kvadratmeter
  • Clas Ohlson er en svensk suksesshistorie og i Norge og Sverige er det bare IKEA som har et bedre kjent merkenavn.
  • Eventyret startet i 1918, samme året som Kvik ble cupmestere, så det er noen år siden. Det hele ble altså startet som et postordrefirma av Clas Ohlson i det lille tettstedet Insjön i Sverige.
  • Den første butikken utenfor Insjön ble faktisk åpnet så sent som i 1981. Siden den gang har det vært en eventyrlig vekst. Den første butikken i Norge åpnet i 1989.
  • Insjön er fortsatt navet i organisasjonen. Alle ansatte reiser på kurs til Insjön. Her blir de kjent med firmaet, bakgrunnen og filosofien. Rett og slett «Clas Ohlson andan», som det kalles.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags