Kråka Knas har landet i Høvleriet barnehage

I REIRET: Var det i slike egg Kråka Knas lå før han ble født?

I REIRET: Var det i slike egg Kråka Knas lå før han ble født? Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I løpet av fem måneder har barna i Høvleriet barnehage blitt godt kjent med Kråka Knas.

– Det har vært en utrolig spennende reise, skriver barnehagen til HA.

Fra egg til fugl

Prosjektet tar utgangspunkt i bøkene om lille Kråka Knas som forviller seg bort fra foreldrereiret når han skal lære seg å fly. Heldigvis finner Knas et sted i skogen hvor han kan være, og han får mange venner blant skogens dyr.

– Vi har fulgt den lille kråkeungen fra han ligger i egget sitt. Vi følger ham når egget klekker, vi får oppleve mystikken i skogen han bor i, fortvilelsen han kjenner når han kommer vekk fra familien sin, og utfordringene samt samholdet han møter i den grønne og vakre skogen, forteller barnehagen.

Bevarer kreativiteten

Prosjektet har blitt gjennomført på barnas premisser.

– De voksne har fulgt barnas spor, og dermed kunne dette prosjektet ta en helt annen vending enn det vi hadde sett for oss. En rød tråd i dette prosjektarbeidet er sosial kompetanse. Vi har snakket rundt historiene og belyst hvordan dyrene i Kråka Knas blir venner. De hjelper hverandre uansett hva slags dyr de er, opplyser barnehagen.

Fortellingen har eventyrets form, men er også rik på realistiske detaljer fra naturen.

– Boka fokuserer på viktigheten av å ivareta barns kreative evner, og viktigheten av å gi rom og tid slik at de kan fantasere og fundere over ting de møter på sin vei, lik en Askeladd som nysgjerrig utforsker omverdenen, står det i e-posten fra Høvleriet barnehage.

– Rom for undring

Sang og musikk er en stor del av prosjektarbeidet, og barna har lært flere nye sanger.

– Sangene og musikken som er laget til fortellingen om Knas, understreker den spennende og samtidig vare stemningen som rår i den vakre skogen hvor kråka og de andre dyrene oppholder seg. Dette har vært et spennende prosjektarbeid hvor vi har gitt barna rom for undring, skriver barnehagen.

Torsdag ble prosjektet avsluttet med en kunstutstilling i barnehagen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags