Høstmarked er herlig!

KOSER SEG: Alvin Valseth Fuglevik(5)(f.v.), mamma Hege Valseth og Angelica Valseth Fuglevik(7) koser seg i byen på høstmarked. Snart vender nesa nedover mot tivoliet.

KOSER SEG: Alvin Valseth Fuglevik(5)(f.v.), mamma Hege Valseth og Angelica Valseth Fuglevik(7) koser seg i byen på høstmarked. Snart vender nesa nedover mot tivoliet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Regndråper og gråvær skremte ikke alt for mange bort fra høstmarked i sentrum lørdag.

DEL

Det drypper sporadisk fra en grå himmel lørdag, men høstmarked er det likevel. Helt fra torget på sørsiden og opp gågata på nordsiden står det utstillere ved boder som stiller fram, selger og underholder folk i Halden.

– Se mamma!

Midt i gågata står en bror og en søster og venter på mamma mens hun kjøper deilige smultringer fra en vogn. Angelica (7) og Alvin Valseth Fuglevik (5) får raskt øye på en artig fyr som går oppover gågata med en koffert iført en sort flosshatt.

Mannen åpner kofferten og henter fram instrumenter han begynner å trikse med. Først tar han fram tre baller, deretter fire, så til slutt fem, som han sjonglerer og trikser med.

– Se mamma! Fem baller, sier Angelica tydelig imponert.

Både barn og voksne står oppslukt og følger med på underholderen som kaster ballene så høyt opp i himmelen at ungene lurer på om de aldri kommer ned igjen.

ShOW: Store og små tittet imponert på en moromann som sjonglerte og gjorde andre kunster i gågata

ShOW: Store og små tittet imponert på en moromann som sjonglerte og gjorde andre kunster i gågata Foto:

Klar for tivoli

Etter hvert vender mamma Hege Valseth og barna hennes nesa nedover gågata for å titte på litt andre ting. Det er ikke noe tvil om hva barna har lyst til når mamma spør i hvert fall.

– Vil dere på tivoli å kjøre karuseller eller, sier Hege.

– Jeg vil kjøre bil, svarer Alvin med rekordfart.

– Jeg og, svarer Angelica raskt.

Rett ovenfor sjongløren står boden til SOS-barnebyer, der det lukter herlig av nystekte vafler.

LEK OG MORO: Edwart Alten viser Oliver Fagerbakk Olsen hvor han kan kaste på blink. I tillegg har SOS Barnebyer lykkebrøn, lodd og vafler.

LEK OG MORO: Edwart Alten viser Oliver Fagerbakk Olsen hvor han kan kaste på blink. I tillegg har SOS Barnebyer lykkebrøn, lodd og vafler. Foto:

Lykkebrønn og lodd

En av dem som står og selger lodd ved boden til SOS-barnebyer er Edwart Alten. Han hjelper også barna som ønsker å ta en titt i lykkebrønnen, der en leter fram til et tall på en kloss før en får premien som ligger i en kasse tilsvarende tallet. Ved siden av lykkebrønnen står en skive en kan kaste blink på.

Oliver Fagerbakk Olsen (11) tar gjerne noen prøvekast på blinken, og treffer med en gang.

– Nå vil jeg på tivoli, sier Oliver fornøyd før han går videre.

BARNEHAGEBOD: Theres Visst(F.v.), Torkil Andersen, Hanna Sofie Kruse Johnsen og Malin Johansson sto i boden til Asak kulturbarnehage. De stilte opp barnas kunstverk, i tillegg til at de solgte grønnsakssuppe som barna hadde vært med på å lage. Inntektene skal gå til et veldedig formål som barna skal få bestemme.

BARNEHAGEBOD: Theres Visst(F.v.), Torkil Andersen, Hanna Sofie Kruse Johnsen og Malin Johansson sto i boden til Asak kulturbarnehage. De stilte opp barnas kunstverk, i tillegg til at de solgte grønnsakssuppe som barna hadde vært med på å lage. Inntektene skal gå til et veldedig formål som barna skal få bestemme. Foto:

Selger barnas grønnsakssuppe

En gjeng på fire står under et telt og selger grønnsakssuppe fra en stor kjele.

– Det er grønnsakssuppe som barna har lagde. Inntektene vi får inn fra å selge den går til veldedige formål som barna får være med å velge, sier Malin Johansson.

Boden er tilhører Asak Kulturbarnehage, hvor de også stiller ut barnas kunstneriske verk.

Utover dagen slutter regnet å falle, og flere og flere tar seg en tur til høstmarkedet i byen. Men været har nok skremt vekk noen av dem som tok turen til byen under markedet i fjor.

GRÅTT HØSTMARKED: Det var grått og det regnet sporadisk i løpet av høstmarkedet, men haldenserne skuffet ikke. Mange tok likevel turen til byen lørdag.

GRÅTT HØSTMARKED: Det var grått og det regnet sporadisk i løpet av høstmarkedet, men haldenserne skuffet ikke. Mange tok likevel turen til byen lørdag. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken