Gå til sidens hovedinnhold

Hold barne- og ungdomsidretten i gang!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kjenner at jeg begynner å bli mektig lei alle som skylder på Comet og Halden ishall for det meget omtalte smitteutbruddet, og mener all idrett burde vært stengt ned for lenge siden. For det første er det ikke Comet, KVIK eller Halden Håndballforening som bestemmer om de får holde aktiviteten igang for barn og unge, det er det myndighetene som gjør.

Når landets fremste smitteeksperter sier at vi kan holde aktivitetene i gang, selvfølgelig med gitte smittevernsanbefalinger, hvorfor skal ikke klubbene da stole på at det er greit?

Er det da klubben sin skyld at det kommer et utbrudd, når alle retningslinjer er fulgt?

NEI, mener jeg!

Bildeserie

Se bilder fra hockeyskolen

Det er ingen i den lokale idretten som har noen kompetanse til å overprøve eller stille spørsmålstegn ved anbefalingene fra FHI, Helsedepartementet, Regjeringen eller kommunelegen, og det har heller ikke alle dere i kommentarfeltet som syns det er så utrolig idiotisk å drive idrett nå. Etterpåklokskap krever ingen intelligens.

Det virker som mange mener at barne- og ungdomsidrett bare er et unødvendig tidsfordriv som de holder på med fordi de ikke har noe annet fornuftig å drive med. Sannheten er at idretten kan være det halmstrået som holder dem på matta, og gjør at de ikke havner på skråplanet.

Les også

Sju måneder med korona – slik rammes den lokale idretten

Idretten kan være friplassen hvor de for et par timer kan glemme alt det vanskelige hjemme, og bare være seg selv med vennene sine og ha det gøy.

Idretten kan være den eneste møteplassen en del barn og unge har, hvor de kan møtes og være litt sosiale, skape relasjoner og vennskap for livet.Idretten kan være det eneste stedet hvor barna føler at de er en del av noe, har en betydning og har noe å bidra med.Idretten bidrar sterkt til å holde barna i fysisk form ved å tidlig introduserer dem for fysisk aktivitet. Noe veldig mange tar med seg helt inn i voksenlivet. Dette er ren folkehelse!

Idretten gir barna drømmer. Hvem har ikke fantasert om å bli fotballproff i England, eller vinne 5-mila i Kollen. Barn trenger slike drømmer, uansett hvor usannsynlig de er. Hva er vel et barn uten drømmer? Idrett er ikke bare å løpe rundt etter en ball, hoppe langt eller fly rundt en løype. Det er så uendelig mye mer. Idrett er fysisk og, ikke minst, psykisk helse!

Idrett er vennskap og tilhørighet! Idrett er et pusterom fra hverdagen! Idrett er drømmer! Idrett kan være redningen!

Dette forstår lederne og de aktive i idrettsklubbene våre, og det er derfor aktivitetene holdes igang så lenge det lar seg gjøre.

Jeg tør ikke tenke på hvilke konsekvenser en total nedstengning av barne-, og ungdomsidretten vil kunne få for en del barn og unge i en vanskelig situasjon. Jeg skjønner at vi nå må stenge ned en periode, men barna må i aktivitet igjen så fort det er forsvarlig. Hvis barna nå blir nektet å drive idretten sin i en lengre periode er det stor sannsynlighet for et massivt frafall og at mange av de, og gjerne de som trenger det mest, aldri kommer tilbake igjen.

Vær så snill og tenk dere om før dere kaller de frivillige som bruker flere 10-talls timer hver uke i idrettsklubbene som gir ungene disse mulighetene for idioter.

(Dette leserinnlegget ble først publisert på HAs Facebook)

Kommentarer til denne saken