Gå til sidens hovedinnhold

Høgskolen i Østfold inviterer til gratis sommeropplegg for barn og ungdom

Høgskolen i Østfold arrangerer normalt sommeråpent i våre lokaler hvert år. I år blir dette vanskelig på bakgrunn av den globale helsesituasjonen som pågår, men vi ønsker fortsatt å gi barn og ungdom med interesse for teknologi et spennende tilbud i sommer.

Høgskolen i Østfold arrangerer normalt sommeråpent i våre lokaler hvert år. I år blir dette vanskelig på bakgrunn av den globale helsesituasjonen som pågår, men vi ønsker fortsatt å gi barn og ungdom med interesse for teknologi et spennende tilbud i sommer, skriver Høgskolen i en pressemelding.

Helt nytt program

- Vi velger derfor å flytte vårt opplegg til internett så alle kan delta. Det blir en sommer med fokus på teknologisk nysgjerrighet, læring og ikke minst skaperglede.

Opplegget vil ta for seg elektronikk, programmering og det vil selvfølgelig som tidligere år blir noen konkurranser i løpet av uken. Programmet for sommeråpent er helt nytt og tilrettelagt spesielt for fjernundervisning, samarbeid på internett og målgruppen vi håper på å nå.

Aldersgrensene vil være mer fleksible enn tidligere år, anbefalt alder er mellom 8 og 16 år, men dette er i stor grad opp til foreldre av hensyn til den digitale naturen i opplegget. Oppgavene som er tilgjengelig passer best for deltagere mellom 8 og 16 år, men om man er spesielt interessert i teknologi vil det være mulig å delta i yngre alder.

Samarbeid med Halden Bibliotek

For å gjøre dette mulig er det innledet et samarbeid mellom Høgskolen i Østfold og Halden Bibliotek, så det vil blir mulig å låne utstyret som trengs for å delta på arrangementet. De som skal delta på sommeropplegget vil da få mulighet til å låne et «sommerkit» på biblioteket som har alle de tingene som trengs for å bli med. Dette settet kan man låne når som helst og man har da muligheten til å ha det i en uke før det må leveres tilbake så andre kan delta.

Biblioteket har lang erfaring med utlån av bøker og annet utstyr så var en naturlig samarbeidspartner når prosjektet tok form hos oss på Avdeling for informasjonsteknologi.

- Vi håper med dette på å gi så mange som mulig med litt teknologisk nysgjerrighet muligheten til å delta i sommer, sier Michael A. Lundsveen som er ansvarlig for opplegget.

De som ønsker å jobbe videre med dette vil kunne kjøpe seg eget utstyr, og vi vil gi ut lenker til nettbutikker i Norge som fører utstyret vi bruker under arrangementet.

Arrangementet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB igjennom et tilskudd til Høgskolens MakerSpace.

- Vi er svært takknemlig for denne støtten da det gir oss mulighet til å gi barn og ungdom et tilbud, på tross av den vanskelige situasjonen landet er inne i, sier Lundsveen.

4 dager med teknologisk lek

Opplegget vil gå over 4 dager, det betyr at det vil være 4 dager med opplegg og oppgaver. De som ønsker å bruke litt lengre tid på oppgavene får selvfølgelig mulighet til det, dette er en av fordelene med et digitalt opplegg. Arrangementet vil på mange måter foregå som den digitale skolen de fleste nå har blitt vant til, men med noen forskjeller. Det vil bli publisert en rekke videoer som går igjennom hvordan man skal bygge de forskjellige prosjektene og muligheter for videreutvikling av prosjektene.

Dette lar alle jobbe i eget tempo og de som er spesielt engasjerte får muligheten til å jobbe med ekstra oppgaver der de lærer nye ting. Det er så mulig å bli med i et av våre Zoom rom og få hjelp av studenter ved Høgskolen i Østfold eller enda bedre hjelpe hverandre.

- Vi vil legge opp til samarbeid mellom deltagere på lik linje med vårt normale sommeropplegg da vi erfarer at dette gir bedre læringsutbytte, og ikke minst kan skape nye vennskap mellom deltagere, påpeker Michael A. Lundsveen

Det er mulig å jobbe med oppgavene når som helst, men studenter vil være tilgjengelig i til følgende tider:

  • Uke 26 – 22. – 25. juni
  • Uke 27 – 29. juni – 2. juli
  • Uke 32 – 03. – 06. august
  • Uke 33 – 10. – 13. august

Studentene vil da være tilgjengelig for å hjelpe alle mellom 10.00 og 14.00 mandag til torsdag. På denne måten kan man delta i hvilken uke man ønsker og flere vil få muligheten til å delta.

Påmelding kan gjøres i vår påmeldingsløsning. Du vil da få tilsendt all nødvendig informasjon på e-post før opplegget starter, skriver Høgskolen i en pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.