Gå til sidens hovedinnhold

Tok avskjed med tårer

Artikkelen er over 5 år gammel

Følelsene tok helt overhånd for nøkkelspillerne som forlater HK Halden.

Drammenshallen. Like før 21.30 lørdag kveld. Dommerne blåser av. Tårene triller. Og ikke bare for at semifinalen glapp.

– Det føles bare veldig, veldig rart, sier forsvarssjef Mina Authen, en av seks spillere som lørdag kveld spilte sin siste kamp for HK Halden.

«Vil ikke tenke på det»

Authen, som har vært med på hele eventyrreisen fra 3. divisjon, har bestemt seg for å legge opp – og satse på studier.

– Det var fantastisk at vi fikk avslutte på denne måten. Med seier mot et av Norges beste håndballag. At jeg har spilt min siste kamp vil jeg nesten ikke tenke på, sa Authen på vei ut av Drammenshallen etter seier 23-22 over Glassverket.

Det var ikke nok til å sikre semifinale, men likevel en verdig avslutning. På sesongen, og for dem som nå takker for seg.

– Det var godt å bevise at vi har nivået inne, og at vi fikk en god opplevelse i siste kamp.

Da dommerne blåste

Authen gråt sine tapre tårer sammen med lagvenninnene.

– Det var noen som bare satt på krana, sier Martine Moen.

Hun har skrevet under for danske Randers, og flytter sørover i midten av juli.

– I det dommeren blåste av, gikk det opp for meg. At jeg faktisk ikke mer skal spille for Halden. Da kom tårene, sa hun.

– Nå er du klar for Danmark?

– Ja, jeg er jo det, men nå skal jeg først og fremst nyte siste kampkveld med disse jentene. Og jeg har faktisk kontrakt ut mai, og skal trene med Halden en stund til, fortalte hun.

 

– Tårene bare trillet

Julie Gantzel, den danske strekspilleren som til høsten spiller for Ringkøping, spilte en strålende avskjedskamp.

– Nå er det bare trist. Tårene bare triller. Det er tårer av både sorg, lettelse og glede. At vi nå er ferdige ble en følelsesmessig utladning, sier Gantzel, som var glad for at laget viste seg fra sin beste side i Drammenshallen.

– Etter den dårlige kampen sist var det herlig å bevise at vi kan bedre. I dag spilte vi en god kamp, og skapte en god opplevelse. Både for oss som skal dra og de som skal fighte videre for HK Halden, oppsummerte hun.

Holmen: – Vi er stolte

I tillegg til Authen, Moen og Gantzel, spilte også Julie Bang, Sofie Fynbo Larsen og Hanna Reknes sin siste kamp lørdag.

– Jeg vil få takke alle seks, sier trener Morten Holmen.

– Alle har hatt stor utvikling. Se bare på Mina, som knapt var god nok for laget da vi spilte i 2. divisjon. Nå er hun forsvarssjef i eliteserien. Det er trist at hun slutter i så ung alder, men jeg forstår også hennes avgjørelse.

Holmen mener det ikke er tid for verken tårer eller sorg, men stolthet og takknemlighet.

– Det er selvfølgelig trist at så mange gode spillere gir seg, og det skaper utfordringer foran en ny sesong. Samtidig skal klubben være stolte av at vi for eksempel har utviklet spillere som nå er gode nok til å spille i den danske toppserien, som Martine og Julie, sa Holmen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.