Bom, bom og mer bom for Halden mot bunnlaget

Malene Staal i aksjon for HK Halden mot Nordstrand i Bjørnholthallen onsdag kveld.

Malene Staal i aksjon for HK Halden mot Nordstrand i Bjørnholthallen onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

HK Halden scoret bare 18 mål mot ligaens bunnlag, og reiste tomhendte hjem

DEL

Nordstrand vant 19-18, etter at Halden ledet 12-9 halvveis.

Vi fulgte kampen her: Nordstrand - HK Halden LIVE

Hadde kontroll

Nordstrand, som lå sist på tabellen, hadde mobilisert med gratis inngang og godt med tilskuere i Bjørnholthallen. Hjemmelaget var bra med i starten, og ledet 5-4 etter ti minutter.

Da våknet HK Halden til liv, og snudde til ledelse 8-4. Spesielt defensivt var det bunnsolid i denne perioden, og aller bakerst stengte Hanne Frandsen buret.

Nordstrand ga seg imidlertid ikke, og utnyttet det faktum at HK Halden ble mer og mer slurvete i angrep. En rekke gode muligheter ble kastet bort, og vertene kom ajour på 9-9.

Rotet bort ledelsen

Et nedrykkstruet Nordstrand fikk likevel ikke mer enn lillefingeren før pause, for igjen skjerpet HKH seg. De siste ti minuttene av omgangen var Morten Holmens jenter best, spilte tidvis god håndball og ledet 12-9 halvveis.

Etter pause startet HK Halden svakt, og ledelsen ble kjapt spist opp. Nordstrand brukte bare sju minutter på å snu 9-12 til ledelse 14-13 - og fikk blod på tann. I en omgang med mange tekniske feil, fulgte lagene hverandre lenge – og med ti minutter igjen sto det 16-16 på tavla.

Seks mål på 30 minutter - mot bunnlaget...

Halden fortsatte å bomme offensivt, og et hardtkjempende, nærmest desperat, Nordstrand festet grepet på ledelse 19-17 – med under fem minutter igjen å spille.

Hanne Frandsen vartet opp med flere klasseredninger i hektiske sluttminutter, men offensivt var det svakt det haldenserne presterte mot tabelljumboen i Bjørnholthallen.

Pernille Wang Skaug reduserte i sluttsekundene, men Nordstrand holdt unna og vant 19-18.

Etter en andreomgang som var direkte svak av HK Halden. Seks mål mot ligaens bunnlag på 30 minutter bør være bevis nok for det, og Morten Holmen har mye å rette på fram til sluttspillet - der motstander fort kan bli Larvik.

Holmen: - Kalkulert risiko

HKH-trener Morten Holmen var skuffet over tapet, men ikke veldig overrasket.

- Det er ingen unnskyldning, men vi har trent knallhardt i det siste. For å være best mulig rustet fram til sluttspillet. Vi visste det lå en fare at vi skulle mangle energi her i dag, og slik ble det.

Han mente HKH tapte for et Nordstrand som ville mer - og orket mer.

- I første omgang spilte vi bra angrepshåndball, men bommet for mye. I andre omgang var det stort sett bare bom, og jeg merket at jentene var slitne. Det var en skuffende andreomgang, men Nordstrand skal ha ros for sin krigerske innstilling.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags