Morten Holmen er offensiv foran kvartfinalene mot Glassverket.

– Glassverket! Det blir tøft, akkurat så tøft som en kvartfinale i et sluttspill skal være. Men vi har så definitivt ikke tapt på forhånd, sier Holmen.

Valgte ikke Halden

Onsdag kveld avsluttet HKH seriespillet med å tape 22-28 for Vipers i Kristiansand. Natt til torsdag ble det uoffisielt klart hvem HKH møter i sluttspillet.

Larvik valgte Rælingen, og dermed skulle sølvvinner Byåsen velge mellom Halden og Oppsal. Noe overraskende valgte trønderne Oppsal, og bronsevinner Glassverket kunne velge mellom Halden og Tertnes. Det ble Halden.

«Nå tar vi fatt på sluttspillet. Halden here we come» skriver Glassverket på Facebook.

Vil skape mer historie

Drammen-klubben har slått Halden greit (30-21, 27-20) i begge seriekampene denne sesongen, men trener Morten Holmen er offensiv.

– Nå er det slutt på alt snakk, nå er det sluttspill som gjelder! Dette er det vi har trent for og ventet på de siste tre ukene, siden vi visste at vi ville ende på 7. plass uansett. Nå er vi der, og nå går vi for å skape en liten håndballskrell ved å slå Glassverket over to kamper, sier han.

Og fortsetter:

– Vi drømmer om å skrive enda mer lokal idrettshistorie.

– Hva blir nøkkelen for å kunne slå Glassverket?

– Vi skal bruke all energi på oss selv inn mot den første kvartfinalekampen, svarer han.

Frir til publikum

I sluttspillet for damer er reglene annerledes enn for herrene (der det spilles best av tre). For damene er kun to kamper som gjelder, med Europacup-regler. Halden spiller hjemme først, onsdag 20. april.

– Vi trenger all den støtten vi kan få, så nå håper og ber jeg haldenserne å komme i hallen onsdag i neste uke. Mot en så god motstander trenger vi at publikum er vår åttende spiller.

Glassverket tok bronse i eliteserien med 34 poeng - HKH ble nummer sju med 19 poeng.

Sjanseløse på Sørlandet

I onsdagens kamp mot Vipers var HK Halden aldri nær poeng, og tapte til slutt 22-28.

– Før pause gjorde vi for mange tekniske feil offensivt og var ikke aggressive nok i forsvar. I andre omgang var det likevel mye positivt som vi nå tar med oss videre, sa Holmen.