Gå til sidens hovedinnhold

Karina og Veronica jubler: – Nå får 49 haldenbarn julegaver

Artikkelen er over 3 år gammel

Karina Jahnsen og Veronica Kopperud hjelper Halden-familier som sliter med å få endene til å møtes i jula.

I år er Tista Senter 20 år, og i den forbindelse har senteret ønsket å gi bort en gave.

– Vi ville gi bort 20.000 kroner, og vi fikk inn over 30 søknader. Blant veldig mange gode, falt vi ned på søknaden til Hjelp oss å hjelpe, Halden. Det var stor enighet om dette i juryen, sier Britt Brattli som er senterleder.

– Vi jubler av glede!

Karina Jahnsen og Veronica Kopperud har selv hatt behov for hjelp tidligere, så de skjønner hvor vanskelige situasjon folk kan havne i, ikke minst under høytider som jul og påske.

– Derfor jubler vi av glede over beskjeden om at vår organisasjon er valgt, forteller Veronica Kopperud.

– Nå før jul har vi flere forespørsler om hjelp til julemat og julegaver enn vi har penger til. Gaven på 20.000 kroner fra Tista Senter gjør at vi kan hjelpe alle som har spurt oss om det, og det er en fantastisk følelse! Sier Karina Jahnsen.

De forteller at Hjelp oss å hjelpe er en landsomfattende organisasjon som er både politisk og religiøst nøytral. De hjelper folk som spør om å få hjelp, og de bruker sosiale medier for å nå folk som både trenger hjelp og vil hjelpe.

Over 20 familier har spurt dem om hjelp nå før jul.

– Vi hjelper alle, men de aller fleste som har spurt oss om hjelp, er barnefamilier. I tillegg hjelper vi to studenter som har tatt kontakt med oss, forteller de to som hjelper folk hele året rundt.

Les også

Rekordmange ber Frelsesarmeen om hjelp

 

– Fattigdommen øker

Til sammen 49 barn får hjelp til enten julemat eller julegaver av de to nå i førjulstida. Noen trenger hjelp til begge deler.

– Med denne flotte gaven har vi nå penger til gaver til alle barna! Det er vi så glade for, for det er en vond følelse å vite at du ikke har råd til å hjelpe alle som spør, sier Veronica Kopperud.

De to ser at behovet for hjelp er økende i Halden. Det er veldig tydelig i forhold til hvor mange henvendelser de frivillige organisasjonene får.

– Tør folk å våre åpne og spørre om hjelp mer enn før?

– Det kan være at folk er mer åpne nå enn tidligere, men hovedgrunnen til at flere søker hjelp er at fattigdommen øker, sier Karina.

– Det er nok fortsatt mye skam forbundet med fattigdom, svarer Veronica.

– Har alle som spør om hjelp faktisk behov for hjelp?

– Vi tenker sånn at det er bedre å hjelpe én familie for mye enn én familie for lite, sier Veronica Kopperud som forteller at det hender at folk som tar kontakt med dem for å få hjelp, ringer tilbake igjen om avlyser:

– Vi får flere meldinger fra folk som skriver at det har ordnet seg, og at de ikke trenger hjelp likevel. De ber oss ofte om å bruke pengene til å hjelpe noen andre isteden, forteller Karina Jahnsen.

Les også

Så mange familier får julehjelp i år

– Vil bidra i nærmiljøet

Britt Bratteli i Tista Senter sier at senteret ønsker å bidra i nærmiljøet.

– Vi har ikke så store midler tilgjengelig, men vi bidrar til Frelsesarmeens hjelpearbeid og til Frivillighetssentralen. Frivillighetssentralen får 15.000 kroner gjennom godteposene som selges under julegateåpningen. I tillegg ville vi markere 20-årsjubileet med denne gaven på 20.000 kroner, sier Britt Brattli som mener at juryen har funnet en veldig god kandidat.

Kommentarer til denne saken