Halden kan med god grunn kalle seg en musikkby, spesielt etter helgas musikalske begivenheter. Hele fem lokaler bød på musikk lørdag kveld. Det var definitivt noe for en hver smak, med en fin blanding av blant annet country, bluegrass, folk, rock, akustisk og punk.

Comet Kid på studio i Halden

Dagen etter deres triumf på Rockefeller i Oslo fredag kveld, kom bandet Comet Kid for å spille i Halden for første gang.

Andreas Kjøll er vokalist og fra Rakkestad, mens Theodor Peterson som spiller bass er fra Fredrikstad. Gutta er derfor kjent i nærområdet, og de så alle frem til å spille på Grensen Burgerbar som første gang i Halden.

- Det var en dedikert fan, Leif Arne Sørby, og en jente i baren her på Grensen som dro i gang at vi skulle hit, forteller Theodor Peterson og Andreas Kjøll.

De forteller videre at deres nye plate, Forces of nature, er spilt inn i Athletic Sound studio i Halden. Platen er produsert av Comet Kid og Kai Andersen.

- Innspillingen ble gjort på den gamle måten. Med en mikrofon fra 1957 som gikk varm om den var i bruk for lenge. Men vi har funnet vår sound der vi er nå. Det er en slags soulful blend av pop og rock, fortsetter Peterson og Kjøll.

Tapte veddemålet

Det var utsolgt og stinn brakke under konserten lørdag kveld. Det betyr at Comet Kid tapte veddemålet de gikk med på med Leif Arne Sørby. Sørby spådde at konserten ville bli helt utsolgt, og han skulle være med de opp på scena å synge dersom han tok feil. Det endte med at han laget set-lista som bandet brukte under konserten, da det viste seg at konserten ble helt utsolgt.

Bandet startet med at Alexander Hoddevik og Andreas Kjøll møttes på en pub og ble kompiser. De andre kom med etterhvert.

- Besetningen vi har i bandet nå har spilt sammen siden mai i fjor. Men bandet har eksistert i to år totalt nå, forteller Kjøll og Hoddevik.

- Rockefeller var helt utrolig

Det var ikke tvil om hvilken konsertopplevelse som toppet listen til trommeslageren Svein Inge Bjørkedal.

 - Rockefeller i går er jo det beste til nå. Men vi har også hatt gode opplevelser på Øya og Slottsfjell i fjor, forteller Bjørkedal før lørdagens konsert.

Bandet har nå signet på Sony Music etter siste albumslipp.

- Gårdsdagen var helt fantastisk, utsolgt og med god stemning. Grensen var et særdeles hyggelig vertskap og selv om de fleste i publikum aldri hadde hørt oss før i går, ble vi tatt veldig godt imot. Flere av tilbakemeldingene etter konserten var at folk hadde fått seg et nytt favorittband. Det setter vi veldig stor pris på. Vi spiller gjerne i Halden igjen, uttaler Alexander Hoddevik på vegne av seg og bandet.

Konsertlørdag

Det var flere musikksjangre på konsertfronten lørdag kveld, til mange musikk-elskeres glede.

Countrybandet Hilljacks spilte kjente og kjære countrysanger på Herregårdskafeen. Bandet spiller både ny og gammel country, men med en tyngde på tradisjonell country. Det ble jubel og dans da det ble musikk kjent av Alan Jackson.

Dement To Be fra Oslo-området varmet opp for Sugar Louise fra Namsos og Fuckwitz fra England på Feelgood. De er alle med på Punk Union Tous 2015, som nå er en uke i Norge før vender de nesa til resten av Europa.

Irsk Aften med Nedbør skapte musikalsk og livlig stemning på Halden Mikrobryggeri både fredag og lørdag. Haldensere vet å sette pris på Irske viser og låter. Den irske aften var utsolgt begge dager.

Bryggerhuset huset gutta fra fredrikstad, Günther Nielsen Band, som var klar for å spille i Halden for første gang. Bandet bød på jazz-blues og rock i en salig blanding. De har sanger med norske tekster og kun egenprodusert musikk.