Gå til sidens hovedinnhold

Herlig kok fra publikum og kvalitetsmusikk

Torsdag kveld gikk Global musikkfest, årets største ungdomsarrangement i Halden, av stabelen.

Neema, kveldens konferansier ropte utover den fulle salen med glade og spente ungdommer

– Er dere klare for Global Musikkfest 2021?

Et rungende Jaaa ble ropt i kor fra toppen av amfiet og helt ned til scenekanten. Sjeldent har det vært så mye liv på et rusfritt arrangement i Brygga Kultursal, kan lydansvarlig Ole Martin Nilsson fortelle.

Imponerte publikum

Musikken og scenelyset ble skrudd på og publikum hylte av glede og forventning da Fargespill Østfold, åpnet musikkshowet. De 20 ungdommene fra Fargespill som hadde fått den nervepirrende oppgaven med å åpne showet, serverte en imponerende og selvsikker mashup av verdensmusikk, hiphop og opera noe som etter applausen og responsen fra publikum å dømme, gikk rett hjem hos de jevnaldrende i salen.

Neste haldentalent på scenen var 16 år gamle Lonnie. Hun fremførte en egenkomponert ballade som fikk 300 publikummere til å slå på lysene på mobilen og danse i takt med musikken, etterfulgt av sangen Arcade som utløste spontan allsang hos publikum. Og slik fortsatte kvelden å by på spennende artister og sjangerbredde. Stemningen ble ikke mindre elektrisk når rapperne og hiphopartistene Mirre og LENTI entret scenen eller når 15 rå premier ble loddet ut til publikum.

Girl power

Det er likevel ingen tvil om hvem som leverte det beste showet i går. Med TV2s Dansebobla tilstede gjorde Skal vi danse-aktuelle Royane tidenes konsert. Sammen med dansecrewet sitt satt hun fyr på dansegulvet og skapte skikkelig girl-empowering stemning. Unge fans banet seg vei mot scenen og stimlet sammen for å komme nærmere den populære artisten. Overraskelsen var stor da Royanes dansepartner Ole Thomas fra Skal vi danse dukket opp på scenen, og paret gjorde en danseduett sammen.

Etter konserten var det meet-and-greet backstage hvor de som ville kunne ta bilder sammen med Royane. Aldri har nok snapkartet lyst så rødt over Brygga Kultursal.

Bildeserie

BILDER: Global musikkfest

Fornøyde arrangører

Arrangørene var kjempeglade for at det gikk så fint for seg, til tross for at tekniske problemer gjorde at konserten gikk litt over tiden. Det var verken rus eller slåsskamper å spore noe sted kunne Linn Andersen fra Domino bekrefte. Den høye voksentettheten så ut til å bidra til at ungdommene kunne senke skuldrene og kose seg. Selv om det var mye å rydde opp etterpå var det ikke verre enn etter en svær barnebursdag, lo ungdomsarbeider Anki fra Kirkens bymisjon.

– Vi er klare for å stille opp til neste år også, dette vil vi være med på.

Fakta

Global musikkfest er et samarbeidsprosjekt mellom Verdensbro og Brygga Kultursal.

Prosjektet har som hensikt å bruke musikk til å styrke samholdet blant ungdom i Halden og bidra til at fremtidens publikum får mulighet til å oppleve gode konsertopplevelser på en trygg og inkluderende arena.

Kommentarer til denne saken