Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdag morgen ble ikke helt som planlagt for tømreren Ole Patrick Blomberg (27). Han måtte legge fra seg hammeren og hjelpe et rådyr i nød.

Rådyret satt fastklemt i et gjerde ved nabohuset der Blomberg jobber. Han er dyrekjær og klarte å roe ned det redde rådyret mens kollegaen ringte brannvesenet.

Rådyret hadde overfladiske skader, men brannvesenet var redd for at rådyret ville løpe rett ut i den trafikkerte veien. De bestemte seg for å ta det med seg til brannstasjonen, men Blomberg måtte være med. Han var den eneste som fikk rådyret rolig.

På vei til brannstasjon fikk Blomberg «takk» i form av vasking fra rådyret. Det sovnet også på fanget hans mens han klødde det bak øret.

Vel framme på brannstasjon sjekker brannvesenet skadene igjen. Det ser bra ut, men rådyret har vært i sjokk og beinet er helt stivt. De tør ikke å slippe det løs før de vet 100 prosent at rådyret har det bra.

På brannstasjon får rådyret teppe og vann. Det hviler mens Blomberg passer på.

Jeg har alltid drømt om å komme tett på rådyr. Nå gikk det i oppfyllelse. Jeg håper rådyret blir bra igjen.

Ole Patrick Blomberg

Vi er her for både mennesker og dyr. Det er sjeldent et rådyr får kjøre brannbil i live, men vi håper alt går bra nå. Om noen timer skal vi prøve å slippe det løs.

Ole Christian Torgalsbøen

Rådyret skal hvile hos brannvesenet før det blir sluppet løs i skogen. Er dyret for skadet må det avlives.

Her redder Ole Patrick (27) rådyret

For abonnenter