– Det har blitt så fint her. Vi flyttet inn første uken i mai og det fungerer akkurat som vi hadde håpet. Nå trenger vi bare flere møbler slik at vi kan få enda flere folk, sier hun til Halden Arbeiderblad.

Per i dag er det 15 som leier kontorplass hos Blender Collective i Halden.

– Vi er allerede ganske mange, men vi vil gjerne ha enn enda flere, sier Sabine Larrieu-Hellestad til Halden Arbeiderblad.

– Deilig å se folk

Ordførerens frokostmøte, det første etter at koronaviruset rammet landet, ble arrangert i de nyoppussede lokalene onsdag.

– Det er så deilig å se folk og kunne gå mellom og hilse på, smile og nikke til hverandre. Vi kan ikke ta hverandre i hånden eller gi en klem, men dette er et stort framskritt, sa ordfører Anne Kari Holm som hadde fått æren av å innvie lokalene.

Ikke ved å klippe en snor, som en ordfører stadig får i oppdrag å gjøre. Her var det i stedet to skolisser som skulle knyttes opp.

– I disse lokalene har jeg kjøpt mange par sko og det ble et savn da det ikke lenger var skoforretning her. Nå er det andre behov som skal oppfylles og det tror jeg blir viktig for aktiviteten i Storgata, sa ordføreren.

– Dette vil bidra til mer liv på nordsiden i og i Storgata, som er veldig etterlyst. Dette kan bli en ny tid og æra for Storgaten.

Dette er Blender Collective

Blender er rent formelt en næringsklynge for kreativ og innovativ næring.

Blender eies av medlemsbedriftene med en andel hver - som et samvirkeforetak.

Blender ble stiftet for snart 11 år side som et prosjekt drevet av tidligere Østfold fylkekskommune.

I dag har Blender 110 medlemmer. De to siste årene har medlemsmassen nesten blitt doblet.

Målet til Blender er å skape vekst og utvikling i regionen gjennom coworking, samarbeid, deling av kunnskap, og et krevende akseleratorprogram.

Blender har samlet en rekke bedrifter under samme tak i Fredrikstad og Halden. Her har de coworking-miljøer, der prinsippet om samarbeid og deling intensiveres gjennom fysiske arbeidsplasser.

– Dette jeg har ønsket meg

Gårdeier Gina Finsrud er svært fornøyd med å få nytt liv i lokalene gjennom Blender Collective.

– Det er akkurat dette jeg har ønsket meg hele tiden. Nå er det utrolig morsomt å ta historien et skritt videre. Familien har eid dette bygget i over 50 år. Det har jo vært trist i gågata fordi vi måtte gi slipp på historien som var med handel, men nå er det et skritt inn i framtiden med nye etableringer, sier hun og viser til alle bedriftene som er tilknyttet Blender.

Gina Finsrud påpeker at det må skjer mye spennende på Nordsiden.

– I tillegg er Vannvogna en ny aktør, museumsplaner i Fayegården, skøytebanen og springvannet i Busterudparken, planene rundt Halden Storsenter og på Os. Og nå altså Blender hvor mange ulike næringer er representert, sier hun.

Presenterte seg

Under ordførerens frokostmøte presenterte Blender Collective sine medlemmer i Halden seg. Representanter fra Leid.no. Mad arkitekter, Tysil grafisk, Gullsmed Camilla, Nymåne, Float, Ålhytta og Altere AS presenterte sin virksomhet og delte hvorfor de ønsket å være en del av Blender-miljøet og hva de gir dem.

– Når man driver alene, som jeg gjør, må man administrere alle sider ved å ha et firma. Og det kan jeg nødvendigvis ikke alt om, men det er det folk her på Blender som kan, sa gullsmed Camilla Thomsen Meyer.

Både faglig og sosialt

Hun påpekte at hun også får hjelp og kunnskap om blant annet å gjøre produktene sine godt synlig digitalt gjennom de andre medlemmene på Blender.

– Jeg har vært lærer i over 20 år og er vane med å ha et stort kollegium, nettverk og ha andre å spille på. Det er ikke så lett når jeg sitter hjemme i Eskeviken på verkstedet. Så både den faglige og sosiale delen av det å drive for seg selv, får jeg her på Blender. For her er det mange ulike yrkesgrupper som kan bidra med mye kunnskap som man trenger når man driver et lite firma som mitt.