Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil ha ny ordfører

Artikkelen er over 6 år gammel

Frp er skuffet over Thor Edquist som ordfører i Halden og hevder han overprøver vedtak..

– Hvis det fortsatt blir borgerlig flertall i Halden, må det stå andre personer på topp før vi skal kunne delta i et samarbeid, sier leder i Halden Frp, Henrik Rød.

– Dette er for øvrig ingen hemmelighet. Det har vi vært klare på lenge, sier han.

Skuffet

– I likhet med de øvrige partiene i Halden vil naturligvis også vi se på det endelige resultatet. Men vi synes ikke det har fungert i denne perioden, og vi er dypt skuffet over måten ordfører Thor Edquist har fungert på, sier Rød.

– I mange saker er det han som har tatt beslutningene, ikke det politiske flertallet, sier Rød.

Remmen-saken

– Selvsagt har det vært avholdt møter i formannskapet og kommunestyret, men det hjelper lite når politiske beslutninger er blitt overprøvd, sier Rød.

På spørsmål om konkrete eksempler på dette, svarer han:

– Det er nok å se på saken om flerbrukshall på Remmen. Til tross for vedtak i kommunestyre, formannskap og planutvalg, er saken blitt trenert siden 2011.

- Dummeste jeg har hørt

– Påstandene fra Henrik Rød er noe av det dummeste  jeg har hørt, sier ordfører Thor Edquist.

– At han er skuffet over posisjonen og meg som ordfører bryr jeg meg svært lite om. Den avstemningen HA kjører på nettet viser at de som har stemt stoler på oss, og det er mye viktigere.

Som ordfører har jeg ikke tatt og kan jeg ikke ta en beslutning på egen hånd. Vedtak fattes i ansvarlige politiske organ, sier Edquist.

Tar påstander med ro

– Når det gjelder Remmen-utbyggingen finnes det ingen finansieringsplan, og vi får som Robekkommune ikke låne eller bygge noe uten at Fylkesmannen gir grønt lys, sier han.

At Fremskrittspartiet ønsker en annen ordførerkandidat på borgerlig side tar Edquist også med ro.

– Jeg er enstemmig valgt til den rollen av  Høyre, men jeg registrerer at det snart er valg, sier han.

Medisinen virker

– Jeg tar som en selvfølge at alle partier jobber for Haldens beste. Men etter å ha stemt imot alle forslag, budsjetter og økonomiplaner, slik bl.a. Henrik Røds Frp har gjort, kan det hende at det finnes politikere som er litt «vonbrotne» over at det de konsekvent har stemt imot viser seg å være medisinen som faktisk har virket, sier Thor Edquist.

Kommentarer til denne saken