Ifølge NRK er medlemmer av Frps landsstyre bedt om å holde seg tilgjengelig for landsstyremøte over telefon fra og med mandag klokka 12.

Krisemøte

Til NRK sier en kilde at det er mulig partiet forlater regjeringen i løpet av kort tid uten å i det hele tatt stille noen krav til statsminister Erna Solberg.

Denne saken har sin bakgrunn i regjeringens beslutning om å hente hjem en terrorsiktet kvinne og hennes to barn til Norge fra Syria. Den avgjørelsen er Frp sterkt imot.

– Forlate regjeringen

Henrik Rød leder Halden Fremskrittsparti. Han kommer her med sin personlige mening rundt krisemøtet samt IS-kvinnen og hennes to barn som hentes til Norge.

– Jeg synes ikke den saken isolert sett er viktig, sier han om kvinnen og barna.

Rød fortsetter: – Jeg har ment lenge at Frp er best tjent med å forlate regjeringen. Vi er best tjent med å avslutte det. Det har blitt for spredt og jeg synes det mangler retning, sier han og snakker om politisk usynlighet med fire partier som har godt under 40 prosent oppslutning til sammen.

Han kaller den politikken som føres nå for grå kompromisspolitikk.

Den første meningsmålingen fra Opinion i januar 2020 viser følgende oppslutning for regjeringspartiene:

Høyre: 18,7. Frp: 11,8. Venstre: 2,7. KrF: 2,5.

Den berømte dråpen

– Så saken med IS-kvinnen og barna er den berømte dråpen som har fått det til å flyte over?

– Det kan du si. Det er sikkert gode grunner til at den saken har blitt løst slik som den er, men det kan ikke jeg vite. Jeg synes ikke den saken egner seg til en regjeringskrise. Det er totaliteten, svarer Henrik Rød.

Han ønsker seg et Frp som får vist fram primærpolitikken sin. Det får ikke partiet gjort i det samarbeidet de er i nå i regjeringen.

Får støtte hos Per Egil Evensen

Henrik Rød får full støtte hos partikollega og gruppeleder Per Egil Evensen.

– Jeg tror regjeringssamarbeidet har gått ut på dato. Det er ikke liv laga lenger. Det blir for mye intriger, sier Per Egil Evensen til Halden Arbeiderblad.

Også han mener saken med IS-kvinnen og hennes to barn er den utløsende faktoren til krisemøtet.

Evensen tror også at dersom det skulle roe seg denne gangen, så vil det ikke gå lang tid før det kommer en ny sak som vil sette regjeringssamarbeidet på prøve. Derfor mener også han at beste løsning er brudd.