– Jeg er veldig, veldig fornøyd, sier Jæger.

Vant alt

2003-modellen, som fyller 16 år i juli, har slitt med en skade i vinter, men god behandling, fin utvikling og sterke testresultater gjorde at det likevel ble deltakelse i Bamselekene i Stangehallen utenfor Hamar. Det angrer hun neppe på.

For 15-åringen fra Aremark IF leverte oppsiktsvekkende gode resultater.

Jæger dundret inn til 7,60 på 60 meter. Med det vant hun 16-årsklassen suverent, og senket sin egen personlige rekord med 12 hundredeler. Tiden var også bare fem hundredeler bak den norske rekorden i 16-årsklassen.

Ny norsk rekord!

AIF-jenta imponerte også i lengde, med seier og 5,92 meter. Bare seks norske jenter i 16-årsklassen har noensinne hoppet lenger. Seier ble det også på 60 meter hekk (8,64) og i kule (13,34). Begge med nye, solide personlige rekorder.

Mest imponerte hun likevel på 200 meter!

Her feide Jæger inn på råsterk 24,08, og smadret med det både konkurrentene og kravet til EYOF (ungdoms-OL). Tiden til Jæger er også ny norsk rekord i 16-årsklassen, og den tredje beste tiden i verden (!) i 16-årsklassen innendørs så langt i 2019.

– Lover veldig bra

– Alt lover veldig bra for mangekampen i år. Sesongens store høydepunkt er selvsagt ungdoms-OL EYOF i Baku, Aserbadsjan, sier mamma og trener Unn Merete Jæger.

Bamselekene i Stangehallen var årets siste innendørsstevne. Det neste store stevnet for Jæger er mangekamp-NM i helga 18.–19. mai.