Gå til sidens hovedinnhold

Heltid og deltid

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De fleste som er ute i arbeid vil også ha bolig og bil, med andre ord de trenger inntekter for å dekke utgiftene sine. Hvis du da har valgt et yrke som hjelpepleier kan det bli vanskelig å dekke utgiftene, når du ikke kan få en full stilling.

Det vil da si at du må ha flere stillinger. Banklån får du heller ikke på en liten stilling, så når du har fått en stilling som tilsier at du skal jobbe hver tredje helg, så greier du jo ikke å betjene lån ved siden av andre utgifter.

Det blir vanskelig å planlegge livet sitt også, for du må hele tiden være tilgjengelig for arbeidsgiver, for hvis noen blir syke må du jo ta vakta, slik at du får litt ekstra.

Dette gjør det jo vanskelig å ha familie, er man da aleneforsørger blir det jo nesten umulig, bare det å planlegge en kinotur som koster flere hundre kroner for en familie, er jo noe som blir vanskelig å prioritere.

I Halden kommune har det økt med tilkallingsvikarer de siste årene, og det vil i 2019 kunne tilsi 170 årsverk, innen helse, det vil si mange nye faste stillinger, istedenfor vikarbruk.

Denne utrygge arbeidssituasjonen vil jo de som er i utdanningsløpet fange opp, og velge en annen retning. Så på sikt kan det bli mangel på helsefagarbeidere i Halden.

Hvis vi har faste ansatte i hele stillinger blir det et tryggere og bedre tilbud til brukerne, fordi da er det færre som kommer innom for å hjelpe, og se til dem. Det blir lettere å fange opp forandringer hos brukeren, slik at tiltak hurtigere blir satt inn. Brukeren blir trygg på de som kommer for å hjelpe, for de kjenner behovene.

Så vi må jobbe for at det blir flere faste hele stillinger i Halden kommune, slik at arbeidstagerne kan ha trygge forutsigbare liv, og at brukerne kan føle seg tryggere og bedre i varetatt.


Ann Kristin Samuelsen
Listekandidat for Arbeiderpartiet
 

Kommentarer til denne saken