Gå til sidens hovedinnhold

Vil ta opp pasienteksplosjonen på Helsehuset med sentrale myndigheter

Artikkelen er over 2 år gammel

Sentrale poltikere i Halden reagerer på at Helsehuset er i ferd med å gå fra å være et lokalt medisinsk senter til å minne mer og mer om et lokalsykehus.

For abonnenter

Helsehuset i Halden er i dag et lokalt medisinsk senter og et samarbeid mellom Halden kommune, Aremark kommune og Sykehuset Østfold.

I løpet av de neste to årene vil Halden kommune måtte satse 140 millioner kroner på å ruste opp Helsehuset for å ta i mot flere og enda sykere pasienter.

Rådmannen sier til HA at Helsehuset blir mer og mer som et lokalsykehus - og ikke det medisinske senteret det var ment som i forhold til samhandlingsreformen.

Les også

Ruster opp Helsehuset med 140 millioner – blir som et lokalsykehus

 

Pasienteksplosjon

Kommunehelsetjenesten opplever kortere liggetid på sykehus for pasientene, flere reinnleggelser og sykere pasienter.

Blant dem som har gitt klart utrykk for at antallet som pasienter som kommunen behandler har skutt i været, er kommunalsjef Veronica Aam.

«Bare på ett år har antall pasienter Halden kommune behandler i kommunehelsetjenesten økt med 30 prosent. Ekstreme tall», sa kommunalsjef Veronica Aam til HA tidligere i uka.

Les også

Kommunalsjefen om samhandlingsreformen: – Lokalsykehuset er på full fart tilbake

 '

– Baklengs inn i framtida

En av politikerne i kommunestyret som ikke liker utviklingen, er Høyres Elin Lexander:

– Jeg opplever dette som å gå baklengs inn i framtida, og det var ikke dette samhandlingsreformen skulle føre til, slik jeg ser det. Jeg tviler sterkt på at det var dette stortinget ønsket da de vedtok samhandlingsreformen, sier hun til HA.

Hun mener at dette er noe Haldens politikere må søke å gjøre noe med.

 

Forespørsel til ordføreren

Det samme mener Frps Per-Egil Evensen, som stilte denne forespørselen om temaet til ordføreren under torsdagens kommunestyre:

«Vil ordføreren bidra til at en tverrfaglig delegasjon går i møte med helsemyndighetene sentralt?».

Ordføreren svarte «ja» og at han vil ta kontakt med sentrale myndigheter for å belyse hvilke konsekvenser samhandlingsreformen har gitt for Halden.

– Det er nok ikke dette myndighetene har ment med reformen, sa Thor Edquist (H) i sitt svar.

Innholdet i dag

Enheten inneholder tjenester slik som rehabiliteringsavdeling, lindrende enhet, kommunale akutt døgnplasser (KAD), korttids/langtidsplasser, legevakt, legetjenester, fengselshelsetjenesten, avdeling for aktivitet og mestring, fysioterapeuter, ergoterapeuter, syn/hørsel kontakt, hjelpemiddellageret, kreftkoordinator, demenskoordinator og frisklivsentral.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.