– Vi vil lage folkefest

Anna Van Der Breggen fra Nederland fikk nyte tiden på podiet til det fulle. Også i neste års utgave av Ladies Tour of Norway skal syklistene få en smask.

Anna Van Der Breggen fra Nederland fikk nyte tiden på podiet til det fulle. Også i neste års utgave av Ladies Tour of Norway skal syklistene få en smask. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Roy Moberg og Heidi Stenbock-Haakestad lover å levere varene når Ladies Tour of Norway arrangeres for andre gang i august 2015.

DEL

Årets sykkelfest var så vellykket at den kvinnelige sykkeleliten inviteres tilbake til Halden også neste år.

Mer TV-vennelig

Rittdirektør Roy Moberg er godt i gang med planleggingen.

– Vi vil bygge videre på det som fungerte bra i år, og utvikle rittet innenfor de rammene. Det blir samme antall etapper, men vi gjør det litt annerledes, sier han.

Moberg ønsker blant annet at rittet skal være enda mer synlig i media neste år.

– Da må vi lage etapper og en pakke som media synes er spennende. Den ideen vi jobber med nå, og som begynner å bli ganske konkret, er at vi ønsker å kjøre et kriteriumsritt på fredagen. Et showpreget gateritt, forteller rittdirektøren.

Vil feire byjubileet

Løypa vil være på cirka en kilometer, og rytterne sykler først i 30 minutter og deretter 15 runder. Løypa vil ha innlagte spurter, og det vil skje noe hele tiden.

– Det favoriserer de som er teknisk gode. Navnet blir Halden 350 Criterium. Vi vil gjøre det til idrettens gave til Haldens befolkning i anledning Haldens 350-årsjubileum. Vi vil lage folkefest, legger han til. Det innebærer samarbeid med andre idrettslag i Halden og konserter i Busterudparken.

– Start og mål blir i området rundt parken. Det egner seg veldig godt på TV, så vi har en plan om å få det direktesendt. Med forbehold om at løypa blir godkjent av UCI.

Lørdagens etappe vil ikke endres fra i år, men Moberg håper å få lagt starten til Strömstad sentrum. Målgang blir på samme sted som i år (Torvet).

Kjekkaser på plass

– På søndagen skal vi gjøre noe vi håper både media og de utenlandske lagene setter pris på. Da skal vi ha start på Svinesundbrua, forteller rittdirektøren. Løypa legges om både Krokstrand og Sarpsborg og avsluttes med en lengre, spektakulær runde i Halden sentrum, med målgang ved Busterudparken. Og ja, det blir podiumgutter også neste år.

– Selvfølgelig, understreker rittleder Heidi Stenbock-Haakestad. Det var nettopp disse som ble mest omtalt i media under årets sykkelritt.

– Vi foreslår en audition til neste år: «Hvem er Haldens kjekkeste podiumgutt?», legger Stenbock Haakestad til – og ler.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags