Sammen skal de lage folkefest i Halden

VEGETARMAT OG SYKLING: Det blir folkfest og samtidig utvidet satsing på lavterskeltilbud i forbindelse med Ladies Tour of Norway. Bak fra venstre: Per Erik Mæhlum, Jens-Petter Berget, Bjørn Sætre. Foran: Marit Westby, Heidi Stenbock Haakestad, Roy Moberg og Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen som bidrar økonomisk.

VEGETARMAT OG SYKLING: Det blir folkfest og samtidig utvidet satsing på lavterskeltilbud i forbindelse med Ladies Tour of Norway. Bak fra venstre: Per Erik Mæhlum, Jens-Petter Berget, Bjørn Sætre. Foran: Marit Westby, Heidi Stenbock Haakestad, Roy Moberg og Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen som bidrar økonomisk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sykkelrittet Ladies Tour of Norway og vegetarfestivalen på Fredriksten samarbeider om å lage folkfest i Halden i august.

DEL

De to arrangementene ønsker å dra nytte av hverandre.

Skal fylle opp med festnings-folk

– De har jo sin base på festningen, mens vi har vår på torget. Lørdag blir det blant annet en mat- og kulturløype fra festningen og ned til Torget.

Her blir det noen stasjoner med mat og drikke og andre stasjoner hvor man kan lære litt om Haldens historie. Og det er lagt opp slik at folk kommer fram i tide til målgang for syklistene, slik at vi fyller opp med folk fra festningen, forteller Roy Moberg.

Leder for vegetarfestivalen, Jens Petter Berget, lover at det blir mye god mat.

– Syklister er opptatt av god og riktig mat, poengterer Moberg.

Jenter på tur

I tillegg til proffsyklistene kommer også syklistene i mosjonsrittet Jenter på tur i stor grad til å bidra til folkefesten.

I fjor deltok 160 damer i det uhøytidelige rittet, hvor det ikke er tidtaking. Arrangørene håper på økning i år og har et tak på 300 deltakere.

– Det er mange som mosjonerer på sykkel i Halden. Her kan de delta i et ritt med en fin ramme og god atmosfære, sier Heidi Stenbock Haakestad.

Sistemann får premie

I dette rittet er det ingen premie til vinneren.

– Derimot har vi en sistemannspremie og alle får en goodiebag, forteller hun.

Sammen med konserter på Høna, musikkorps som spiller og barneritt på søndag, vil det bli en real folkefest i forbindelse med Ladies Tour of Norway, vegetarfestivalen og Jenter på tur.

– Vi ønsker å vise at Halden er gode på å inkludere alle og her er det viktigste å få alle til mål, sier Stenbock-Haakestad.

Sykler Strömstad-Halden

En annen liten nyhet som bedrer mosjonsrittet er at de i år har fått lov til å sarte midt i Strömstad sentrum, mens man i fjor startet på en parkeringsplass utenfor byen.

– Det gir en helt annen ramme rundt starten, mener Moberg.

Rittet er nøyaktig fem mil fra Strömstad til Halden og man kan delta uansett form og utstyr.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags