Heidi Iren Bärnholth til minne

Heidi Iren Bärnholth

Heidi Iren Bärnholth Foto:

Av
DEL

NEKROLOG Den mangeårige lederen av Dyrebeskyttelsen Halden, Heidi Iren Bärnholth, døde torsdag 14.mai, bare 61 år gammel, som følge av en massiv hjerneblødning knappe tre dager tidligere.

Heidi etterlater seg ektemann, barn, mor, søsken og mange venner i sorg over å ha mistet det umistelige. Men Heidi etterlater seg også et livsverk i tjeneste for de aller svakeste blant oss, dyrene. Hun var seg meget bevisst at dyr har mange av de samme behov som vi mennesker, og derfor trenger beskyttelse og omsorg. Og hun gjorde noe med det: hun tok ansvar som leder av landets nest eldste dyrevernsforening, og fikk bl.a. for 15 år siden bygget opp et hjelpesenter her i Halden til glede for utallige katter som gikk fra mishandling eller hjemløshet til gode liv i trygge familieomgivelser etter et opphold på Hjelpesenteret i Oskleiva.

Selv om Heidi gjennom årene hadde mange verdifulle medarbeidere og sin enestående ektemann Hans Petter som ordnet opp i det meste av alle praktiske gjøremål som meldte seg, var Heidi selve navet i det hele. Hun etterlater seg et livsverk som takket være hennes strikte orden og store selvoppofrelse står på et solid fundament til glede for de svakeste blant oss.

Selv fikk jeg gleden av å arbeide sammen med Heidi i Dyrebeskyttelsen Halden og etterhvert også å kalle enn en venn, og jeg lyser i takknemlighet fred over hennes minne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken