Gå til sidens hovedinnhold

- Vi får betaling i smil

Artikkelen er over 5 år gammel

Havenstrøm Fotografene ønsker å støtte arbeidet til H2H og inviterer hele Halden inn i sitt fotostudio.

– Vi håper det blir lange køer. Ingen vil bli avvist, lover Vibeke og Thomas Havenstrøm i Havenstrøm foto.

De har blitt fascinert og inspirert av arbeidet til haldenser Tom Andreassen i hjelpeorganisasjonen Hand2Hand. Halden-organisasjonen hjelper fattige barn og unge i Romania. Og slagordet deres er «Smile it is contagious».

Slik kom ideen

– Veien fra slagordet til å smile for fotografen er kort. Slik kom ideen. Det lå nesten i korta. Det er ingenting som er mer givende enn å glede andre, forklarer Vibeke Havenstrøm.

Hver onsdag ettermiddag mellom klokken 14 og 17 i hele mai kan hvem som helst stikke innom lokalene deres i Borgergata på Sydsiden og ta portrettbilder. Første mulighet er altså i morgen, onsdag 4. mai.

– Man trenger ikke bestille time, bare dukke opp med et stort smil, sier Vibeke Havenstrøm.

Og følger opp.

– Om ikke de smiler når de kommer, så håper vi i hvert fall at de smiler når de går etter å ha støttet en så god sak, sier Vibeke Havenstrøm.

300 kroner for bilder

Hver person må legge 300 kroner eller mer i H2H-bøssen. Ingen penger går til Havenstrøm foto. Alle som deltar får to bilder til sendt på epost.

– De kan man bruke hvordan man vil. En bedrift kan for eksempel komme og betale for nye bilder til alle sine ansatte, oppfordrer Thomas Havenstrøm.

I tillegg får alle et alternativ til profilbilde på Facebook der det også framgår at man har støttet en god sak.

– Helt utrolig

Tom Andreassen er begeistret over initiativet.

– Det er helt utrolig. Et veldig kreativt initiativ. Det føyer seg inn i rekken av et fantastisk engasjement i Halden. Det er mange som har fått øynene opp for arbeidet i H2H etter de flotte reportasjene i Halden Arbeiderblad i fjor, sier Andreassen.

Les reportasjene Tom snakker om:
– Det var her det hele startet
– Jeg hater han for at han drepte bestefar

Pengene som blir samlet inn gjennom Havenstrøm Fotos prosjekt vil utelukkende gå til å hjelpe en helt spesiell familie i byen Voartopele i Romania.

Bildeserie

BILDER: Se smilende haldensere

– Det var en av familiene HA skrev om fra Romania. En familie der har tatt til seg tre nabobarn som ikke fikk den nødvendige omsorgen fra sin egen mor. Nå vil vi restaurere huset deres opp til et nivå som de andre i landsbyen har, forklarer Andreassen.

Ingen lottogevinst

Og netttop filosofien om å bare hjelpe lokalbefolkningen opp til et normalt, rumensk nivå er viktig for Andreassen.

– Jeg kjenner Romania godt og er opptatt av at vi ikke bidrar til å skape klasseskiller og misunnelse gjennom at noen går fra å være fattige til å plutselig ha vunnet i Lotto, forklarer han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.