23-åringen har til tross for sin unge alder rukket å skaffe seg mye erfaring fra missekonkurranser.

- I 2007 ble jeg Miss Albania både i Skandinavia og Europa, og året etter ble jeg Miss Fotogenic i Albania. For to år siden deltok jeg i Frøken Norge, forteller Arita.

Les også: Arita klar for missefinale

Les også: - Det holder ikke å bare være pen

Får tilsendt egne kjoler

Statusen i familiens hjemland, Albania, er høy, og takket være mye oppmerksomhet får hun i anledning årets konkkurranse tilsendt tre kjoler fra den kjente, tyrkiske designeren Tarik Ediz.

- Jeg har fått bilder av kjolene, og de er så fantastiske. Alle sammen er røde, og det er min yndlingsfarge.Det kommer til å bli vanskelig å velge, så jeg å få brukt flere av dem i forbindelse med konkurransen, sier den haldenbosatte modellen.

Vil være rollemodell

Hun er opptatt av å bruke konkurransen til å nå ut til alle jenter med et viktig budskap hun selv jobber etter.

- Dere må ha tro på dere selv, jobbe hardt og ikke gi opp. Hvis ting er tungt og vanskelig, må dere tenke at dette klarer dere, sier Arita.

- Jeg vil inspirere andre jenter og være en rollemodell, fortsetter hun.

Tar vare på kroppen

Selv har hun stort fokus på den pågående konkurransen. For til tross for at selve finalen er i perioden 24.-27. september, har hun lenge jobbet med å posisjonere seg i konkurranse med de 13 andre finalistene.

- Vi må skaffe oss sponsorer, og det er viktig å være synlig i media. Dessuten trener jeg mye, spiser riktig, tar hensyn til kroppen og tar ansiktsbehandlinger. Det er viktig at kroppen er full av overskudd til finaledagene, sier hun.

- Stem på meg

På nettsiden til Miss Norway Universe foregår en SMS-avstemning som også teller når vinneren skal kåres.

- Jeg håper folk i Halden og Østfold ellers stemmer på meg. Hvis jeg vinner, blir jeg hele fylkets representant. Jeg er veldig dedikert til denne konkurransen, og jeg jobber hardt. Målet er å vinne, sier hun selvsikkert.

Liker hardkjør

Under finalen, som arrangeres på Hotell Scandic Fornebu, skal Arita og de andre jentene vise gallakjole, bikini og et hverdagsantrekk.

- Vi har vært på kurs for å forberede oss best mulig til finalen, og vi har lært koreografi som skal brukes under showet. På kursene blir vi fratatt telefonene på morgenen, og får dem ikke tilbake før på kvelden når undervisningen er over. Det er strikt, men jeg liker det, sier missefinalisten.