For en superstart

Artikkelen er over 5 år gammel

Det nystartede kulturtilbudet for Haldens aller minste, kunne knapt fått en bedre start.

DEL

– Dette var over all forventning. Jeg hadde kanskje trodd det skulle komme 40–50 stykk, men nå har jeg allerede solgt 86 billetter, sa initiativtaker og primus motor Malin Østli Langseth til Halden Arbeiderblad 15 minutter før dukketeateret Prinsessen på erten»skulle starte på Festningskroa søndag ettermiddag.

127 betalende

Før dukketeaterskuespilleren Kjell Matheussen dro fram sine fascinerende figurer, hadde Østli Langseth sluppet inn 127 betalende tilskuere.

– Det viser at dette er en gruppe som har vært understimulert i Halden. Jeg flyttet hit for halvannet år siden og har savnet noe slikt selv, sier småbarnsmammaen.

Nå har hun gjort savnet om til handling.

Populær dronning

Søndag satt små barn tett i tett på puter i et fullstappet lokale på Festningskroa og lot seg underholde av Enebakk-mannen Kjell Matheussen og hans dukker.

Spesielt den slemme dronningen vakte stor begeistring. Matheussen kjente også målgruppa si godt og var flink til å involvere barna i dukkedramatikken, som hovedbildet i artikkelen tydelig viser.

12 forestillinger

Prinsessen på erten var det første av totalt 12 arrangementer som er planlagt i Supersøndag-konseptet.

Før jul blir det fem forestillinger til, så spilles de siste seks etter jul.

Alle foregår på Festningskroa og på programmet står blant annet Lille larven aldrimett, Egner Cabaret, åpent juleverksted, Frosken og vennene hans, sang og musikk fra Ludde-bøkene.

Artikkeltags