Kvik vil satse mer på unge talenter

Satsingslag: Kvik Haldens 14 års lag (G02) har gjort det såpass bra at klubben håper at laget kan ta seg til interkretsserien. – Vi ønsker å satse mer på egne ungdomslag for å beholde flere av talentene i klubben og i byen, sier Haris Juklo.Foto: Ouden Schjønsby

Satsingslag: Kvik Haldens 14 års lag (G02) har gjort det såpass bra at klubben håper at laget kan ta seg til interkretsserien. – Vi ønsker å satse mer på egne ungdomslag for å beholde flere av talentene i klubben og i byen, sier Haris Juklo.Foto: Ouden Schjønsby

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Styret i Kvik Halden fotballklubb har vedtatt at de skal satse på at G02 skal spille i interkrets- serien i 2018.

DEL

I 2015 satte Kvik seg tre mål de ønsket å oppnå innen klubben i 2018 feirer 100-årsjubileet for sitt hittil eneste NM-gull:

* A-lag i OBOS-ligaen.

* Legge nytt kunstgressmatte på hovedbanen på Strupe.

* Guttelag i interkretsserien.

Vil holde på talentene

– Vi gjør dette fordi vi tror det er mulig. Vi ønsker å beholde spillerne i byen så lenge som mulig, slik at vi kan utvikle dem til toppspillere som etter hvert kan komme inn og styrke A-laget. Derfor er dette er en satsing som påvirker både ungdomsavdelingen og seniorlagene, sier Haris Juklo. sportssjef og spillerutvikler i Kvik Halden.

Det er ingen tvil om at større klubber som FFK og Sarpsborg 08 kan virke lokkende for spillere som får tilbud derfra, men dette er Kvik allerede klar over.

– Vi vet godt at dette kan bli en utfordring. Den beste og den nest beste spilleren kommer nesten garantert til å bytte klubb, og det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Det finnes alltid klubber med bedre tilbud, og sånn er det bare. Vi skal jobbe med å utvikle vårt tilbud slik at vi kan beholde flere av de store talentene. Vårt mål er å kunne beholde alle spillere i klubben til de har fullført ungdomsskolen, slik at de slipper å pendle til Sarpsborg eller Fredrikstad for å spille fotball der, sier han.

Kvik Haldens G02-lag har utvilsomt potensial til å bli godt nok. Allerede nå har laget fått et bredt kontaktnettverk, og spilt kamper mot flere lag i Oslo-området for å møte motstand på tilsvarende nivå.

Har gode holdninger

Laget har også blant annet blitt invitert som eneste lag fra Østfold til elitecup i Haugesund.

- Klubben tror at laget kan bli godt nok til å nå vår målsetting. Gutta er seriøse og har gode holdninger, noe vi ønsker å bygge videre på, sier Juklo.

Sportssjefen skal i framtida arbeide tettere på 02-laget, et tiltak gjort for å forbedre treningskvaliteten til spillergruppa. Kvik håper at framtidige årganger også skal etablere seg i interkrets og opprettholde et høyt nivå.

– Dette er selvsagt ikke bare en satsing på 02-laget, men et forsøk på å skape generelt bedre muligheter for unge spillere. Slik at det er mulig å bli god når man kommer fra Halden.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags