Du har sikkert sett reklamefilmen der en familiefar sitter ved bordet i et fint middagsselskap med en liten porsjon mat flott tilberedt på tallerkenen.

"I will always love you"

Filmen med han som titter lengselsfullt over på barnebordet hvor det serveres Grandiosa mens låta "I will always love you" spilles i bakgrunnen.

Han som litt senere i samme film sniker til seg en bit fra et stykke Grandiosa med et ansiktsuttrykk som levner ingen tvil - "vi snakker ekte kjærlighet".

Må elske pizza

- Jeg har ikke så mye erfaring fra reklamefilmer der jeg gjør en rolle, så jeg trengte litt oppvarming for å klare å leve meg skikkelig inn i det.

Jeg måtte nok ta en bit av seks-sju stykker før det ble bra, forteller filmens familiefar, haldenser Hans Petter Andreassen.

I tillegg måtte regissør Harald Zwart gi ham litt ekstra inspirasjon.

- Han spilte sangen for meg fra telefonen sin og sa at jeg skulle spise akkurat på refrenget med "I will always love you". Det hjalp, sier Andreassen og skratter.

Trodde det var feil

Han brukte en dag i Oslo på innspillinga av reklamefilmen som sendes på tv i disse dager.

- Men før det var jeg på prøvespilling, og jeg var i Oslo for å prøve kostyme, så det har gått med en del tid, ikke minst til kjøring, forteller han.

Det var litt tilfeldig at akkurat han ble plukket ut til filmen.

- Jeg skrev meg opp på nettsida statist.no for et års tid siden og har vært inne og prøvespilt flere ganger uten at det har blitt så mye innspillinger.

 Og da jeg fikk sms om å prøvespille for reklamefilm med Harald Zwart, tenkte jeg at de hadde bomma. At en Zwart-film var utenfor min klasse, sier Andreassen.

Anla skjegg

Dessuten var innspillinga i daguka til haldenseren som jobber på Nexans, så tidspunktet passet ganske dårlig.

- Men så ringte de meg opp og lurte på om jeg hadde sett forespørselen, og det hadde jeg jo. Så jeg avtalte å komme innover for å prøve.

Jeg visste at jeg skulle være en familiefar i et finere middagsselskap, så jeg anla skjegg for å se litt eldre ut. Og det må jo ha fungert, for jeg fikk rollen, sier Andreassen.

Han endte med å ta en dag fri fra jobben for å spille inn reklamefilmen.

- Ja, hvorfor ikke?

- Inne på settet i Oslo var det full fart hele tida, så det var ikke tid til småprat med Harald Zwart, for å si det sånn.

Han ga meg instruksjoner og hjalp meg med å få ting riktig, og så tok han meg i hånda og takket for innsatsen da vi var ferdige. Men det var morsomt å være der, forteller haldenseren.

Årsaken til at han skrev seg opp på statist.no i første omgang, var et ønske om å gjøre noe nytt og spennende.

- Jeg har alltid tenkt at det hadde vært moro å være med på noe reklamegreier, så da jeg kom over denne nettsida, så var det litt sånn "ja, hvorfor ikke", sier Andreassen.

Har lyst til mer

Han har vært statist i et par reklamefilmer tidligere, men Grandiosa-reklamen er den første større jobben han har fått.

- Det har ført med seg litt ekstra oppmerksomhet på jobben og privat, men aller mest på Facebook. Jeg har ikke noe stort behov for oppmerksomhet, men det er jo gøy når folk sier at jeg gjør en bra jobb, at ansiktsuttrykket er bra og sånn, sier Andreassen.

Grandiosa-jobben har gitt mersmak.

- Ja, jeg sier vel ikke nei takk hvis de ringer fra Hotell Cæsar og spør, sier den ferske skuespilleren lattermild.