Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke følt annet enn trygghet på Bergheim

Norges nyeste og flotteste sykehjem sa ordføreren under åpningen 1. april 2019.  Som fornøyd pårørende tror jeg at det stemmer.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et praktbygg. Moderne rom, praktiske bad, kvalitetsmøbler, lyse trivelige fellesarealer og flotte utearealer. Det viktigste er allikevel de faglige og dyktige ansatte. Fra den dagen, min demente far var heldig å få denne plassen, har jeg ikke følt annet enn trygghet.

Det har alltid vært hyggelig å komme på besøk. Demens er en vanskelig sykdom for den det gjelder og også for nære pårørende. I mange tilfeller blir det etter hvert vanskelig å ha den syke hjemme.

Vi er utrolig takknemlige for den hjelpen vi har fått av de ansatte på Bergheim, både dagsenteret og avdeling. Vi har til enhver tid vært trygge på at han i sin situasjon ikke kan være et bedre sted. Vi opplever at både min far og vår familie har blitt behandlet med verdighet og respekt.

Beboere på Bergheim blir etter min mening ivaretatt på en god måte. Næringsrike måltider blir servert i hyggelig omgivelser og det passes på at alle får i seg viktig drikke. Personlig hygiene og rent tøy, krever mye av de ansatte. Mitt inntrykk er at det fungerer langt bedre her enn det gjorde den siste tiden hjemme. Legetilsyn og medisinsk oppfølging er godt ivaretatt.

At de siste 6 månedene med koronaviruset, har satt stopper for mange aktiviteter og begrenset besøksmulighetene har vært trist for oss alle. Vi bør i den forbindelse være ekstra takknemlige ovenfor de ansatte som står i dette hverdag og i tillegg har pålagt seg selv sosiale begrensninger for ikke å dra smitte inn i sykehjemmet.

Kommentarer til denne saken