Her kan du sende inn spørsmål om det du måtte lure på om skattemeldingen og selvangivelsen 2021.

Spørsmålene må være sendt inn før tirsdag klokken 12:00.

Svarene blir publisert på Halden Arbeiderblads nettsider tirsdag ettermiddag.

Og det er Roar Lyby, Terje Verhaug, Gunda Øyhagen Lindberg og Stine Cecilie Høibakk Frøhlich fra Skatteetaten som svarer på dine spørsmål.

Ny skattemelding

Utsendingen av årets skattemelding foregikk i perioden 16. mars-4. april, og cirka fem millioner skattemeldinger ble sendt ut til lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende. Leveringsfristen er som før: 30. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende.

Hva skal du sjekke?

Selv om forhold som inntekt, formue, bolig, og gjeld er forhåndsutfylt for deg, må du sjekke at opplysningene er riktige. Det er du selv som har ansvar for at opplysningene stemmer og du må selv fylle inn skatteopplysninger som ikke står i den nesten ferdige skattemeldingen du nå får.

Endringer i livet ditt påvirker skatten din. For noen kan koronapandemien ha påvirket privatøkonomien og det påvirker skatten. Endring i inntekt, færre reiser til arbeidsplassen, endring i lånerenter er eksempler på forhold som kan ha noe å si. Du kan ha rett på fradrag som ikke er forhåndsutfylt i skattemeldingen, blant annet må du selv føre inn reisefradrag om du har rett på det.

Har du for eksempel solgt boligen din med gevinst eller hatt utleieinntekter, så må du føre dette inn i skattemeldingen før du leverer. Det samme gjelder hvis du du har investeringer som kryptovaluta og andre finansproduker som ikke er forhåndsutfylt i skattemeldingen. Alle inntekter og verdier du har i utlandet må du huske å opplyse om i skattemeldingen.

skatteetaten.no finner du flere veivisere og god informasjon som hjelper deg med å få en riktig skattemelding., og i år er det nesten fire millioner som har fått den nye. Det er rundt en halv million flere enn i fjor, da den nye versjonen først ble lansert for mange.

Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april.

Send ditt spørsmål til skatteekspertene her!