«Vi tar sterk avstand fra å være noen Høyre-avis»

HA-REDAKTØR: Hans-Petter Kjøge svarer på kritikken fra SVs Fridtjof Dahlen.

HA-REDAKTØR: Hans-Petter Kjøge svarer på kritikken fra SVs Fridtjof Dahlen.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SVs gruppeleder i Halden kommunestyre har fått det for seg at Halden Arbeiderblad har forlatt sin proklamerte frie og uavhengige linje og nå har tatt et standpunkt i forhold til politisk ståsted. Fridtjof Dahlen konkluderer med at HAs redaktør har gjort HA til Høyre-organ.

Vi må dessverre skuffe ham. HA kommer ikke til å være noe organ for noe politisk parti. I hvert fall ikke så lenge avisa har den redaktøren de har i dag. Dahlen trekker rett og slett feilaktig konklusjon.

I våre øyne ser han ikke forskjell på en forsøksvis analyse og en støtteerklæring. Når vi skriver at Høyre etter alle solemerker å dømme kommer til å vinne valget til neste år, baserer vi det på hva vi tror vil skje, og forankrer det i historiske fakta. Vi baserer også vår analyse på lederplass med det vi mener det er grunnlag for å anta nå når det er mindre enn et år igjen til neste kommunevalg. Det er jobben vår.

Det er et faktum at Høyre ved de to siste valgene er blitt Haldens største parti. Det er også et faktum at Høyre endte på ti prosents større oppslutning enn Arbeiderpartiet ved valget i 2015. Det er også et faktum at Halden kommune kommer ut av ROBEK-lista lenge før prognosen, og at de økonomiske resultatene posisjonen kan vise til har vært gode, og at det har vært få protester. Da mener vi å ha grunnlag for å anta at det skal mye til å vippe ordfører Edquist og Høyre av pinnen ved valget neste år.

At Dahlen misliker analysen, får så være. Men vi tar sterkt avstand fra å være noen Høyre-avis. Vi forsøker å være realistiske i vår beskrivelse. Vi legger også merke til at SVs gruppeleder behendig unngår å nevne at vi i vår oppsummering skrev hvor gledelig det er at det har vært tverrpolitisk enighet om alle de store investeringene kommunen har gjort i denne perioden. Også er det sånn at redaktøren representerer avisa på lederplass. Derfor er det sedvane å bruke «vi» når vi mener noe på vegne av HA.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.