Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har mer penger å bruke

Danske Sofie Fynbo siste i rekka til å forlate klubben

Artikkelen er over 5 år gammel

Fire spillere forsvinner fra HKHs elitelag. Klubbleder Hans Eriksen har planen klar for veien videre.

Martine Moen, Mina Authen, Julie Gantzel og nå sist Sofie Fynbo. Fire sentrale spillere på årets HKH-lag blir ikke med neste sesong.

– Vi må selvsagt erstatte disse spillerne. Vi har sendt brev på de lokale spillerne som spiller utenbys. I tillegg må vi jo erstatte de sentrale spillerne her med kvalitet for å holde nivået, sier klubbleder Hans Eriksen.

Annen profil

Det er med andre ord planer om et lag med mer lokal profil.

– Vi ønsker å bli hele fylkets lag, og ønsker en sterk lokal profil fra Halden og Østfold. Det tror vi vil trekke flere tilskuere til kampene, sier han.

Blant de haldenserne HKH ønsker hjem, er de unge Fredrikstad-spillerne Sanne Henning, Nicoline Knigge, Vibeke Klingstrøm, Hanne Fromholt og Pernille Gjendem, i tillegg til Linn-Marie Birkeland som i en årrekke har spilt for Storhamar.

 

Også tidligere HKH-toppscorer Pernille Christensen (Oppsal) skal være ønsket.

– Alt tyder på at B-laget vårt rykker opp i 2. divisjon, og vi vil gi de nest beste et bedre tilbud enn i dag. Men som sagt, vi skal også hente inn etablerte elitespillere. Jeg har stor tro på at laget ikke vil bli noe svakere enn denne sesongen, sier Eriksen.

God økonomi

Lederen kan fortelle om en sunn økonomi i klubben.

– Vi har snudd økonomien, og går mot et overskudd. Det har ført til positiv egenkapital og vi har faktisk mer penger å bruke på vår satsing neste sesong. Ingen skal være i tvil om at vi satser videre, klubben har tatt mer styring og vi gleder oss til veien videre, sier Hans Eriksen.

Han forteller også at klubben jobber videre med å signere flere av dagens spillere.

Skal satse på studier

Sofie Fynbo har altså bestemt seg for å reise hjem til Danmark etter en sesong i HKH.

 

– Det er først og fremst på grunn av studier. Jeg skal fortsette med håndball, og vil spille på så høyt nivå som mulig. Men det må kunne kombineres med studier, sier Fynbo som satser på en utdanning innenfor fysioterapi eller lignende.

– Jeg har utviklet meg som håndballspiller denne sesongen, først og fremst fysisk. Jeg har lært masse, og hadde det bare vært håndballmessige grunner ville jeg blitt et år til. Men jeg må tenke på helheten, og her i Halden har jeg bare spilt håndball. Det har blitt litt ensidig, sier Fynbo.

Møter Glassverket

Fynbo fikk et ublidt møte med Pernille Wang Skaugs albue på tirsdagens trening, som gjorde at hun ikke kunne spille mot Tertnes på onsdag.

– Jeg er klar igjen til kampen mot Glassverket. Jeg håper det blir mye folk som tar turen til Rakkestad for å støtte oss. Jeg gleder meg til å gi alt i de resterende kampene for HKH, avslutter Sofie Fynbo.

Serierunden

Lørdag: Tertnes-Nordstrand.

Søndag: HKH-Glassverket, Byåsen-Vipers, Larvik-Sola, Skrim-Molde, Oppsal-Rælingen.

Kommentarer til denne saken