Dårlig luft ga tett pust i klasserommet

Siden i august i fjor har klasse 4A slitt med kaldt klasserom og dårlig luft. – Nå har det endelig blitt bedre, sier elevene.

Siden i august i fjor har klasse 4A slitt med kaldt klasserom og dårlig luft. – Nå har det endelig blitt bedre, sier elevene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I Gimle skole ble det for to uker siden varslet om stenging av to klasserom for 4. trinn.

DEL

– Nå er det litt bedre. Vi har hatt det veldig kaldt med dårlig luft, som gjorde at vi ble tett pusten og fikk vondt i hodet. Det gjorde at vi ikke kunne konsentrere oss godt nok, sier elevene Maren og Mina.

Kaldt og varmt

I klasserommet til 4A har det vært kaldt, mens i naborommet til klasse 4B har det vært varmt.

I tillegg førte den tekniske svikten i anlegget til at ringeklokka ikke virket.

– Vi lærere har fulgt med på klokka og ropt inn elevene, sier kontaktlærer Anne–Lene Løvig Glomsrød.

Tålmodige

Rektor Hanne Bråthen opplyser at det har vært en svært utfordrende periode ved Gimle skole helt fra arbeidet med utskiftingen av den sentrale driftsstyringen (SD-anlegget) ble påbegynt i august 2014 og fram til nå.

– Både elever, foresatte og ansatte har vært utrolig tålmodige. For dette har tatt tid. Jeg beklager at det har tatt så lang tid å få alt til å fungere både i forhold til lys, ringeklokker, varme og ventilasjon, sier hun.

Varslet stenging

Bråthen opplyser at det har vært en feil i et svært komplisert system.

– Det har vært vanskelig å vite hva som ikke virket, men i forrige uke fant folk hos leverandøren ut feilen etter å ha gått gjennom alle rom, sier hun.

Verneombud Kjetil Aabø varslet stenging av klasserommene og han har sammen med FAU ved Gimle skole pushet på i saken.

Feil ved den sentrale driftsstyringen for varme, ventilasjon, ringeklokke og lys har mest berørt klasserommene i 4. trinn.

– Med rom som har vært for kaldt og for varmt, så har vi hatt utfordringer. Vi har også åpnet vinduer på grunn dårlig luft. I en slik situasjon har vi prøvd å gjøre det så bra som mulig for at både elevene og vi ansatte skulle kunne jobbe. Vi har vært heldige og fått flyttet oss til andre rom, sier kontaktlærer Anne–Lene Løvig Glomsrød.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags