– Vi skal feie over dem hjemme også

JUBELKANTER: Melanie Felber og Pernille Wang Skaug scoret til sammen 15 mål da HK Halden banket Rælingen 34-24 i den første av to kvalkamper. Returen spilles i Halden på søndag, og bare en totalkollaps kan frata HKH ny elitekontrakt.

JUBELKANTER: Melanie Felber og Pernille Wang Skaug scoret til sammen 15 mål da HK Halden banket Rælingen 34-24 i den første av to kvalkamper. Returen spilles i Halden på søndag, og bare en totalkollaps kan frata HKH ny elitekontrakt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

HK Haldens kantspillere lekte med Rælingen og sikret med 99 prosents sikkerhet ny kontrakt i eliteserien.

DEL

Melanie Felber og Pernille Wang Skaug vil ikke si det, men vet innerst inne at elitekontrakten ble sikret i Marikollhallen onsdag.

– Det skal spilles en kamp til, og vi har jo et godt utgangspunkt, smilte Pernille Wang Skaug.

Les også: Halden vant med ti!

Felber i særklasse

Hun scoret seks ganger da Rælingen ble banket 34-24, og var sammen med kantspillerkollega Melanie Felber banens beste spiller i Marikollhallen.

– Vi skulle ut og vise at det er forskjell på elite og 1. divisjon. Det klarte vi jo. Vi vant med 10 mål på en dag der vi egentlig bare presterte sånn passe, sa Felber, som etter HAs mening var banens soleklare ener.

En drøm

Det mente tydeligvis også keeper Hanne Frandsen. Hun fikk bestemannspremien av en jury i hallen, men ga den umiddelbart videre til Felber.

– Ja, jeg er fornøyd. Det var en drøm å spille kant i dag. Bare å løpe, smilte Felber.

Ni mål og rødt kort

For hjemmelaget, som hadde bygd opp til opprykksfest og fullsatt hall, gjorde ekstremt mange angrepsfeil (21 i tallet). Det åpnet for kontringer for lynraske Felber, som også var i sentrum da keeper Cecilia Tærud Hjellnes fikk rødt kort.

– Jeg så bare ballen, og så smalt det. Hun (Hjellnes) visste at det ble rødt, tok det sporty og var kjapt borte hos meg for å be om unnskyldning, sa hun.

Burde scoret flere

Felber stoppet på ni mål. Ikke alle etter kontra. Det ble noen i etablert angrep også, der RHK i sin iver etter å stoppe Martine Moen glemte kantene helt.

– Vi fikk noen enkle mål, ja. Både jeg og laget burde scoret flere, men når vi vinner med ti kan vi ikke være misfornøyd.

Må forberede seg

– Eliteplassen er sikret?

– Det skal spilles én kamp til først. Nå skal vi forberede oss godt, og feie over Rælingen på hjemmebane også, sa kantene.

Kort oppsummert var dette en kamp der Halden var best i absolutt alt – uten å glitre. Det bør fortelle det meste om nivåforskjellen på 1. divisjon og eliteserien. Selv om RHKs trener Michael O'Sullivan uttalte noe helt annet før kampstart.

«De kan bare grue seg»

– Det ga oss bare mer tenning, smilte Hanne Frandsen, som igjen var meget god i buret.

Den danske keeperveteranen vet selvsagt at Halden har avgjort dette, men mener det er mye å rette på før søndag.

– Vi har vunnet med ti mål, men er ikke spesielt fornøyde. Hvis Rælingen synes de møtte et bra lag i dag, bør de virkelig grue seg til søndag, smilte hun.

«Uenige» trenere

Pernille Wang Skaug satte standarden, og bidro sterkt til at Halden ledet 5-0 tidlig. Etter det var HKH gode bare glimtvis, men det var likevel mer enn godt nok mot et Rælingen som offensivt egentlig kun var én spiller: Leila Laksiri.

Hun var til gjengjeld meget god, og banket inn 12 mål bak Frandsen.

Morten Holmen var passe fornøyd, men heller ikke han vil si at plassen er reddet.

– Kampen skal spilles, og nå har vi bare fokus på at den skal vinnes. Du får meg ikke til å si at dette er avgjort, smilte Holmen.

Trenerkollega O'Sullivan i Rælingen sier det likevel slik:

– Om det er avgjort? Ja! Vi slår ikke Halden med 11 der nede.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags