Skal han takke ja til HTHs tilbud om ny kontrakt, eller blir han med HHK-kjæresten Sofie Fynbo til Danmark?

– Jeg vurderer hva jeg skal gjøre i disse dager. HTH har gitt meg et tilbud, men så er det dette med Danmark og Sofie da, sukker Mathias Gjestrud (22).

Fant kjærligheten

I høst ble han sammen med HHK-spilleren Sofie Fynbo (20), som for kort tid siden bestemte seg for å forlate Halden til fordel for studier hjemme i Danmark etter sesongen.

– Det er et alternativ å bli med Sofie til Danmark. Det finnes klubber å spille for der også, men jeg har ikke snakket med noen ennå, sier Gjestrud som innrømmer at det er et vanskelig valg.

– Jeg trives godt her i Halden og i HTH-gjengen. Jeg har utviklet meg bra som håndballspiller, og laget gjør det bra. Men valget er ikke enkelt når det er snakk om sånne ting, sier Mathias Gjestrud.

Skal snart bestemme seg

Han forteller at han skal ta et valg i løpet av få uker.

– Jeg har sagt til Jonas og HTH at de skal få et svar i god tid før sluttspillet. Jeg skal tenke meg godt om før jeg bestemmer meg, det er flere hensyn å ta. Vi får reise til Drammen og vinne siste seriekamp, så skal jeg ta et valg, sier 22-åringen.

Noen andre klubber i Norge har han ikke vært i kontakt med. Så alt tyder på at det blir HTH eller Danmark for spilleren som for alvor slo igjennom for HTH som forsvarsspiller etter nyttår i fjor.

Har bidratt

Denne sesongen har han bidratt sterkt til HTHs suksess ved å spille solid ved siden av Rex Blom i forsvaret.

Også offensivt har han bidratt i flere kamper, og han står med 22 mål så langt denne sesongen, til tross for lite spilletid offensivt.

– Viktig at du får med at dette ikke har noe med at jeg er misfornøyd i HTH å gjøre. Jeg trives veldig godt her, og er fornøyd med utviklingen min som håndballspiller. Men det er ikke enkelt å gjøre et slikt valg når det er damer inne i bildet, gliser Mathias Gjestrud.

Er sterkt ønsket

HTH-trener Jonas Wille er imponert over utviklingen Gjestrud har hatt og er ikke i tvil om at han er en spiller som HTH ønsker seg videre.

– Mathias har hatt en viktig rolle i laget både på og utenfor banen. Da vi mistet Andreas Folkstrand og Mads Fredriksen i fjor, var det viktig at noen sto fram og tok lederroller i forsvar og i garderoben. Det har Mathias gjort, og sammen med Rex i forsvar har han vært en viktig suksessfaktor denne sesongen, sier Jonas Wille.

Blander seg ikke

Han tror Gjestrud rent håndballmessig har godt av å fortsette i Halden Topphåndball.

– Han har de viktigste årene foran seg med tanke på å utvikle seg videre som elitespiller. Angrepsmessig har han kun fått ut 50–60 prosent av potensialet sitt. Men samtidig er det jo hyggelig at han har funnet seg en kjæreste, og der blander jeg meg ikke inn. Det valget får Mathias ta selv, sier Wille.