– Jeg vet publikum savner Folkstrand

Gir alltid 100 prosent: Volda-mannen Eivind Berg får mye ansvar i Andreas Folkstrands fravær. Foto: Hans Petter Wille.

Gir alltid 100 prosent: Volda-mannen Eivind Berg får mye ansvar i Andreas Folkstrands fravær. Foto: Hans Petter Wille.

Artikkelen er over 5 år gammel

Strekspiller Eivind Berg får mye ansvar på sine skuldre i publikumsyndlingen Andreas Folkstrands skadefravær. Det synes han er helt ok.

DEL

Men i helgens hjemmekamp mot serielederne fra Arendal ble han godt pakket inn av tre forsvarsspillere på alle over 190 centimeter. HTH møtte overmakten, og tapte 29-18, etter å ha ligget to mål bak til pause.

Kom som en backup

– Hvordan påvirker det deg som håndballspiller og linjespiller at det er så mye fokus på Andreas Folkstrands skadefravær?
 

– Jeg vet at jeg er regnet som en backup til «Folke» på strek. Han har vært en bauta for HTH foran og bakover på banen i noen år nå, så jeg forstår godt at folk vil se ham raskt tilbake på banen igjen. Jeg vil se han på banen snart igjen jeg også, svarer sykepleieren, som har fått jobb på akuttavdelingen på Fredrikstad sykehus.

Får opp temperaturen

25-åringen fra Volda liker når det er litt krangling rundt ham på trening, og at spillerne får opp intensiteten på treningene.
 

– Jeg innrømmer at jeg kanskje liker å provosere litt på trening. Ofte hjelper det for å tenne lagkameratene mine ekstra. Jeg ønsker å yte maksimalt hele tiden! Nå med Folkstrand ute så blir det mye mer ansvar på meg enn jeg hadde forventet, men vi jobber hardt med samspillet i angrep, samtidig som jeg føler meg bedre trent enn da jeg spilte for Kristiansund.

- Jeg bretter opp ermene og gjør mitt beste, og håper trenerne og publikum ser det, forteller han utdypende rett etter kampslutt.

Kristoffer god før pause

Haldenseren Kristoffer Stenberg Henriksen (23) fikk det svært tøft mot Norges beste lag for øyeblikket. Men i første omgang vant han mange dueller og bet godt fra seg med sine kjempemuskler, som selv trener Jonas Wille beundrer.

 I andre omgang raknet det over hele fjøla, og da sørlendingene gikk opp i en sju måls ledelse, ga Halden Topphåndball opp.
 

– Vi girer ned i steden for opp når vi går ut på banen etter pause. Vi må finne tilbake til oss selv og krige like hardt som vi gjorde tidligere i sesongen, mener Stenberg Henriksen. Som var enig med hovedtrener Jonas Wille i at de tapte for et bedre lag.
 

– Du er vel heller ikke friskmeldt etter det lange skadeavbrekket?
 

– Det stemmer. Planen var å spille for fullt nærmere februar, men når Lars Jakobsen måtte stå over med strekkskade bak i låret, bestemte vi at jeg skulle spille kun i forsvar, avslutter han.

Nå er det ikke seriekamp for ulvene fra Halden før 8. februar. Da kommer Runar på besøk, i det som blir en av de viktigste nøkkelkampene denne debutsesongen i Grundigligaen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags