Gå til sidens hovedinnhold

Haldensamfunnet påvirkes av utbrudd i Rakkestad

Selv om ingen haldensere er smittet i Rakkestad, påvirkes nå Halden-samfunnet av smitteutbruddet i nabokommunen.

Det skriver Halden kommune på sin Facebook-side.

Saugbrugsansatte i karantene

Nå er også ansatte ved Saugbrugs pålagt karantene.

Det er foreløpig ingen personer bosatt i Halden som har fått påvist koronasmitte som følge av det omfattende utbruddet i Rakkestad.

Likevel er det mange i Halden som nå merker konsekvensene av utbruddet i nabokommunen.

Dette er situasjonen

Saugbrugs: Ved Norske Skog Saugbrugs er fire ansatte i karantene som følge av utbruddet i Rakkestad. Dette påvirker ikke driften ved Saugbrugs.

Høgskolen i Østfold: Halden kommune har tidligere meldt om smittede studenter og karantene i studentkollektiv. Nå er 23 studenter og fire lærere ved Høgskolen i Østfolds Halden-avdeling i karantene som følge av Rakkestad-situasjonen.

Svinesund testsenter: En av Halden kommunes ansatte ved koronasenteret på Svinesund er som tidligere meldt, smittet av covid-19. Vedkommende er ikke bosatt i Halden. Som følge av dette er syv ansatte ved testsenteret pålagt karantene fordi de er nærkontakter av vedkommende. Dette påvirker per i dag ikke åpningstiden ved senteret, men det kan gi noe mer ventetid for å ta test på Svinesund.

Enkeltpersoner: Halden kommune har også satt flere enkeltpersoner i karantene som følge av at de har hatt kontakt med smittede i Rakkestad.

Smittesporing

– Situasjonen i Halden illustrerer tydelig at et lokalt utbrudd kan få vesentlige konsekvenser også andre steder. Vi jobber nå aktivt med smittesporing i samarbeid med Rakkestad kommune. Målet med dette arbeidet er å hindre at utbruddet spres ytterligere. Husk å vaske hender og holde avstand. Dugnaden fortsetter, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.