Gå til sidens hovedinnhold

- Tommel opp for "Årets ildsjel"

Artikkelen er over 6 år gammel

Forslagene er talt opp. Vurderingene er gjort. Fem finalister er klare.

Etter to uker med innkomne forslag, viste opptellinga at 54 haldensere har levert inn et eller flere navn de mener fortjener en pris for dugnadsjobben de gjør i sitt lag eller sin forening.

Prisen det er snakk om, er "Årets ildsjel" som Halden Arbeiderblad har delt ut på Haldengallaen de to siste årene.

24. januar 2015 er det tid for ny utdeling, og juryen bestående av ordfører Thor Edquist, Kjell Hagen fra Sparebankstiftelsen Halden og HA-redaktør Hans-Petter Kjøge har valgt sine fem finalister.

- Vanskelig

- Det kom inn mange verdige kandidater, og det har vært vanskelig å velge fordi det er så mange som gjør en stor frivillig innsats i Halden, og som fortjener prisen, sier Edquist.

- Det er nesten synd at det bare er en pris, fortsetter han.

Juryen har fordelt finalistene på kategoriene idrett, kultur og humanitært arbeid.

- Helt utrolig

- Vi har brukt tid på å plukke ut fem blant alle forslagene som kom inn. Det er god spredning på bakgrunnen til de ulike kandidatene, og når man ser på det totale engasjementet rundt prisen "Årets ildsjel", sier det noe om hvor mange ildsjeler vi har i Halden, og som folk mener fortjener å bli satt pris på, sier Kjøge.

I løpet av prisutdelingens snart treårige historie, har det kommet inn cirka 200 forslag og rundt 150 unike navn.

- Det er nesten helt utrolig, kommenterer redaktøren.

Leserne stemmer

I jula skal en og en av de fem finalistene presenteres både i papiravisa og på HATV. Etter presentasjonsrunden skal leserne stemme fram den kandidaten de mener er den mest verdige vinneren.

- Avstemminga åpner 5. januar og er åpen i 14 dager. Hvem som stikker av med prisen, blir ikke offentliggjort før på Haldengallaen, sier Kjøge.

I 2013 vant Marianne Hammerstad fra Kvik Halden, og i 2014 vant Odd Grønberg i TTIF.

Gratis galla

Haldengallaen er ment å være en festaften hvor haldenserne er i fokus. Hele ni priser skal fordeles i løpet av kvelden.

- Gallaen er gratis, og 5. januar slippes cirka 250 billetter som folk kan hente på servicesenteret i rådhuset, hos HA og hos Halden Sparebank. Her er det førstemann til mølla som gjelder, forklarer HA-redaktøren.

Kvelden byr på haldensere både i salen og ikke minst på scenen.

Priser til flere

Blant de andre prisene som skal deles ut på Haldengallaen, er Halden Sparebanks tre ærespriser for kultur, idrett og humnitært arbeid.

Det er de samme kategoriene som for "Årets ildsjel", men styreleder i Sparebankstiftelsen, Kjell Hagen, er ikke redd for at prisene stjeler kandidater fra hverandre.

- Jeg ser det heller som at prisene utfyller hverandre. Ildsjelprisen deles ut til en person fra en av kategoriene. Vi deler ut en pris i hver kategori, forklarer han.

Kommentarer til denne saken