Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er født med høyt turtall

Artikkelen er over 6 år gammel

Håkon Ohlgren liker å få ting til å skje, og det har han gjort siden han var guttunge. Han er kandidat nummer tre til Årets Ildsjel.

– Jeg begynte å spille fotball i Halden FK da jeg var seks-sju år gammel. Jeg fant fort ut at jeg var flink til å få ballen til å havne der jeg ville, og så oppdaget jeg at jeg var flink til å lure folk. Det har jeg tatt med meg videre, sier Onkel Tuka-vokalisten og humrer.

Men egentlig er han alvorlig.

– Noen kaller det kynisme, sier at jeg er utspekulert. Men jeg mener at de negativt ladde ordene kan ha et positivt fortegn. Positiv kynisme. Positiv egoisme. Jeg tror at hvis man kan legge til rette for seg selv, så har man gode forutsetninger for å legge til rette for andre, sier Ohlgren.

– Dessuten er ordene «utspekulert» og «kreativ» søsken, fastslår han.

Hadde rytme

Man tenker ofte på idrettsutøvere og musikere som to motsetninger. Enten driver man med det ene, eller så driver man med det andre. Håkon Ohlgren drev med begge deler.

Men det var musikken som trakk det lengste strået.

– Jeg skrev tekster ved siden av fotballen, men ble ikke med i band før jeg var 18–19 år. Det var noen som trengte en tekst, og som spurte om jeg kunne skrive. Det kunne jeg. Så sjekka de om jeg hadde rytme. Det hadde jeg. Og sånn ble jeg med i Rovers, et band som spilte rundt på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 90-tallet, forteller han.

– Liker å få ting til å skje

Kulturen har også spilt en stor rolle i arbeidslivet til Håkon Ohlgren.

– Jeg fikk jobb hos Aage Friis på kulturkontoret i Halden. Der jobba jeg i 10 år, og siden har jeg hatt jobb innen kultur, sier han.

Nå jobber han i NRK i Oslo som prosjektleder.

– Jeg er født med et visst turtall, og det må brukes. Jeg liker å få ting til å skje. Syns det er fascinerende å skape noe. Jeg lager musikk, skriver tekster, organiserer ting. Og jeg syns det er veldig hyggelig å bli nominert til prisen «Årets ildsjel» for det jeg gjør, sier Ohlgren.

Han henviser til en låt han nettopp har laget.

– Der skriver jeg at «livet brant bra, og i aska skrev jeg poesi». Det gjelder å bruke den farta man har. Og det gjør jeg så godt jeg kan, avslutter ildsjelsfinalist Håkon Ohlgren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.