Disse er kveldens prisvinnere

Her er årets Haldengalla-prisvinnere.

Her er årets Haldengalla-prisvinnere.

Artikkelen er over 3 år gammel

11 priser ble delt ut under Haldengallaen i kveld

DEL

Det nye året er godt i gang, men lørdag kveld var det på tide å trekke fram og premiere noen av dem som har gjort seg fortjent til det fra 2016.

Haldengallaen er en stor begivenhet, noe som viste seg tydelig før det showet startet da køen strakte seg igjennom hele hotellet. Salen var full av 370 publikummere.

En lyserosa drøm og et gullfarget sjokk

Da mørket senket seg og alle ventet spent på kveldens åpningsnummer, listet ni år gamle Monica Mazur ut på scenen. Mazur åpnet Haldengallaen iført en lyserosa drøm av en kjole, med fiolinen sikker i sin hånd.

Mazurs åpningsnummer imponerte og fasinerte, og endte med stor applaus som vesle Mazur bukket dypt for.

Etter Mazur kom en kar ikledd en åletrang gullkjole fram på scenen. Oscar Andersen og gullkjolen blir jaget av scenen av Kristian Bjørneby, som for øvrig er kveldens konferansier.

Byggeskikkprisen 2016

Etter at hele kultursalen er forgylte av en glitrende gullkjole, introduserer Bjørneby Erland Aastebøl, som skal overrekke Byggeskikkprisen 2016. Jan Arne og kona Anne-Lisbeth Hansen, samt arkitekt Per Stenseth delte prisen for bevaringen av Nedre Bankegate 3 i Halden sentrum.

– Dette er et utmerket eksempel på bevaring av arkitektur i bybildet. Det er en verdig vinner, som har utnyttet eiendommen godt. Materialer og detaljer er tidsriktig og passer godt til nærområdet, sier Aastebøl når han introduserer vinnerne.

– Det er hyggelig å bli lagt merke til, at andre ser det vi gjør og leverer. Vi har også lagt vekt på lokal arbeidskraft, tusen takk til juryen, kom det fra vinnerne.

Vel fortjente ærespriser

Lisa Backstrøm og Dag Brandt framførte nydelig sang av blant andre Joni Mitchell etter byggeskikkprisen.

Halden Sparebanks ærespriser er en gammel tradisjon som styreleder Kjell Hagen sier selv. Prisene de delte ut lørdag kveld var for humanitært arbeid, næringsliv og kultur.

Først ut ble Extra Giverglede som fikk humanitærprisen for arbeidet som blir gjort for blant annet integrering i Halden.

– Takk sparebankstiftelsen og ordfører for fine ord. At vårt bidrag har ført til at vi mottar en stor ærespris er helt rått. Vi kjemper hardt for å nå målene våre, sier Mikaela Caci som er daglig leder i Extra Giverglede.

Hun og naboen som er nestleder, Rolf Karlsen, har sammen jobbet for å hjelpe siden 2012.

Næringslivsprisen gikk til Knut Johansen som driver Fredriksten Hotell. Fredriksten Hotell troner på toppen Halden by på Fredriksten festning.

Æresprisen i kultur gikk til Aasmund Kaldestad og Marita Rognøy for arbeidet med familiemusikalen Den hvite dame.

– Takk til alle fantastiske i familien vår, de har vært helt avgjørende for prosjektet, og takk til alle sponsorer. Uten dere ville ikke dette vært en realitet i dag, sa Rognøy i takketalen sin.

Og HAs Idrettspriser går til ...

Etter framføringen av et utdrag fra Den hvite dame, kom Thor Martin Thorsen ut på scenen. Deretter var det klart for HAs Idrettspriser.

Travtrofeet, en gammel pris fra 1966 var det den fire år gamle kaldblodshesten Mjølner Herkules og eieren Jan Roar Mjølnerød som fikk. Det var derimot Jan Roars sønner Jørgen og Johannes som kom opp på scenen og mottok prisen for faren.

Sølvballen, for byens beste fotballspiller, var det Jiress Suka Suka fra Kvik Halden som fikk. Han ble introdusert som en som gir alt og som er lojal og smart.

Storeslem på Haldengallaen

HAs Idrettsærespris gikk til Roy Moberg, for hans innsats som arrangør av sykkelrittet Ladies Tour of Norway. Han var derimot ikke ferdig der, for han stakk av med en av kveldens gjeveste priser attpå. Årets haldenser, Roy Moberg, sto på scenen hele to ganger til sin egen store overraskelse og tok en skikkelig storeslem for sitt bidrag for Haldenidretten.

– Det var hyggelig å bli kåret som arrangør, men dette har jeg ikke klart alene. Det er mange som står sammen, så gratulerer alle Ladies Tour medlemmer.

Ny pris gikk til publikum

Nytt av året var prisen som gikk til to i publikum. Brygga Kultursals publikumspris var det to damer som er aktive i byens kulturliv som fikk.

Marita Valentin og Trude Landsverk ble introdusert som to damer som deler og framsnakker mye om byens kulturliv. Denne typen formidling, fra folk til folk gjør en stor forskjell for kulturlivet i Halden, sa Joakim Karlsen som introduserte prisvinnerne. Damene fikk ett års fri inngang til Brygga Kultursal,

– Nå blir vi ikke lenger blakke og blide, nå blir vi bare blide, sa de to damene fornøyd.

Jørstad fikk publikums stemmer

HAs sang og musikkpris gikk til Jonas Buckholm Pettersen, som deretter framførte et nydelig stykke på gitar. Belfast Express fulgte opp med to livlige sanger, før Hans Petter Kjøge kom fram på scenen for å introdusere Årets ildsjel.

Årets ildsjel-kandidater sanket 1497 sms-stemmer, og foreningen til vinneren får 25 000 kr samt en statue av Lisa Amundsen.

Øivind Jørstad har vært medlem i Tistedalens Musikforening i 50 år neste år, og er helt klart en verdig prisvinner slik haldenserne har stemt han fram som Årets ildsjel.

– Det er ikke noe særlig å gå opp her, full av følelser og lett rørt. Det er jeg nå. Tusen takk til juryen og de som har stemt. Dette er veldig moro, sier Jørstad med et stort smil om munnen.

– Dette har gitt meg så mye, og jeg mener at skolemusikkorps er svært verdifullt. Det er mange store talenter som har begynt i skolekorps, så vi har større verdi enn de gangene vi høres igjennom gågata på 17. mai, fortsatte han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.