– Halden er ikke liten i musikksammenheng. Vi er anerkjente utover egne grenser når det gjelder akkurat det, påstår Asker.

Noe av det som understøtter utsagnet hans, er måten «Big Daddy» gjør avtaler med dem som spiller på Feelgood i Svenskegata.

– For det første kommer forespørslene til meg i 99 prosent av tilfellene, ikke omvendt. For det andre gjøres de aller fleste avtalene muntlig. De stoler på meg og anser det som uproblematisk. Jeg holder det jeg lover, fastslår Asker.

Publikum uteblir

Det er ikke alltid like enkelt.

Når det gjelder antall publikummere på konsertene, sliter Thrond Asker oftere og oftere med å fylle Feelgood.

– Det har blitt merkbart vanskeligere de siste fem-seks årene. Folk går ikke ut like mye som før. Men det gjelder ikke bare i Halden, det er sånn over hele fjøla, forklarer Asker.

Det gir problemer med å få driften til å gå rundt.

– Når det ikke kommer folk på en konsert hvor bassisten til Elvis fra 1970-tallet, en kjent countrygitarist samt en vokalist fra Texas Hall of Fame spiller, er det ikke lett. Det er rett og slett frustrerende, forteller «Big Daddy».

Klikka som 13-åring

Musikkinteressen har gjennomsyret livet til 50-åringen siden han var liten guttunge.

– Jeg spilte blant andre Johnny Cash og Jim Reeves da jeg var liten. Det var først i 1976 jeg ble skikkelig bitt av basillen. Jeg var 13 år og hørte The Ramones for første gang. Da klikka det, forteller Asker.

Og siden har det kun vært musikk som har vært gjeldende for haldenseren.

Da Tom Jørgensen åpnet Feelgood på slutten av 1990-tallet, ville han ha med Thrond.

– Jeg sa nei i første omgang, men endret mening og har vært med nesten hele tida. Det er først og fremst booking jeg har drevet med, og ryktet og navnet mitt har bygd seg opp gjennom mange år, forteller Asker.

Booker og holder konserter

Ved siden av å booke konserter, er han utøvende artist med egen til tider svært full spillejobbkalender.

– I desember har jeg spilt på Grand Hotel hver helg fram til jul, og siden jeg var med på Folk i Halden lever Herrens glade dager, ble det dobbeltkonsert fire spillejobber på to dager. Og så ble jeg forkjølet midt oppi det hele, så det har vært ganske hektiske uker, forteller Thrond Asker.

Til daglig jobber han full stilling som mekaniker på Norske Skog Saugbrugs.

Slitsom drømmejobb

«Big Daddy» kaller Halden en god by å være musiker i.

– Vi har et godt og inkluderende miljø, og det er moro å se alle de unge og nye banda som dukker opp. Selv prøver jeg å skaffe lokale oppvarmere når vi har internasjonale head liners på Feelgood, og jeg er også opptatt av å opprette nye konstellasjoner. Mange spiller sammen for første og siste gang på Feelgood fordi jeg har utfordret dem, forteller Asker.

Å være konsertarrangør må være drømmejobben når man er musikkelsker.

– Grunnen til at jeg gidder å jobbe gratis med dette år etter år, er at jeg liker det, men det er mye mer enn å henge opplakater og være på konserter. Det er hyggelig å bli nominert til «Årets ildsjel», men jeg forholder meg helt rolig til det, sier Thrond «Big Daddy» Asker.