Lille Paris ble STOR glede for mange på Haldendagen

Amanda Johannesen(5) valgte å få malt en sommerfugl i ansiktet på Lille Paris.

Amanda Johannesen(5) valgte å få malt en sommerfugl i ansiktet på Lille Paris. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Langs den ene veggen i den vesle franske lekebutikken står ungene i kø.

DEL

Dagen begynner noe grått og kjølig lørdag formiddag, men lørdagen viser seg raskt å bli en av tidenes beste Haldendager. Etter hvert som formiddagen går blir det mer og mer solskinn, fler og fler tar av seg jakkene og tar seg en avkjølende iskrem i godværet. Utenfor Lille Paris står det mange og titter, mens inni står det alt en liten kø av barn som er klare for å få ansiktsmaling.

Store besøkstall på Lille Paris

Eieren av den søte franske lekebutikken er Elsa Grai. Hun smiler stort og viser klart og tydelig at hun har valgt rett yrke, når hun prater med alle de små og store kundene sine.

Amanda Johannesen(5) sitter stille og tålmodig mens hun får malt ansiktet sitt inne i butikken Lille Paris. Hun har selv valgt å få malt en sommerfugl, og lager et eneste et stort smil når hun er ferdig og får se resultatet.

– Nå går det veldig bra, sier Grai til HA mens hun plutselig må gå til kassen der to kunder venter på å få handle.

– Etter 17. mai merker jeg alltid at det går veldig bra. Det er merkbart at turistene kommer nå når sommeren kommer. Med allsang, og andre konserter og ting kommer folk mye innom gågata her, sier hun når hun kommer tilbake fra kassen.

Full fres på sykkel

Lenger ned i gågata, på torget på sydsiden, sykles det i full fres opp og ned fra ramper og hopp. HAs reporter fikk store øyne flere ganger, spesielt da Julian Osenbroch (9) suser forbi en dame som forviller seg inn på Aremark BMX-klubb sitt område på torget.

– Oi, her kom jeg litt skjevt ut, kommer det fra damen som fortet seg ut igjen dit hun kunne fortsette trygt.

Julian Osenbroch(9) var den ivrigste på BMX-sykkel på Haldendagen. Han gjorde det han kunne for å hoppe høyest mulig.

Julian Osenbroch(9) var den ivrigste på BMX-sykkel på Haldendagen. Han gjorde det han kunne for å hoppe høyest mulig. Foto:

Moren til Julian, Anne-Maren Osenbroch, har med seg sine tre barn til BMX-området også. Yngstemann, Mie Oline Osenbroch (4), ser i motsetning til sine brødre ut til å ha fått litt for mye action denne Haldendagen. Hun sitter i en stol og sover, mens brødrene Julian og Alvin Osenbroch suser forbi på syklene uten en gang å ta seg tid til å trekke pusten.

– Noen knall og fall blir det, men det er dette han vil drive med. Vi håper det blir flere medlemmer i BMX-klubben etter hvert, sier Anne-Maren.

Selger selvlagde armbånd
Haldendagen dro så mange folk til byen at det nærmest så ut som 17.mai

Haldendagen dro så mange folk til byen at det nærmest så ut som 17.mai Foto:

Oppover gågatene står det helt fra sydsiden og til parken bord og utstillere som bybesøkende kan ta seg en titt på. Utenfor Andiamo, står en jente og selger saker og ting.

– Jeg selger armbånd jeg har laget selv. Jeg har laget armbånd i rundt et år nå, og har solgt tre til nå i dag, sier Felippa Karlsen Finsrud (12) og smiler beskjedent. Mens hun snakker kort med HAs reporter selger hun enda et armbånd.

– Jeg har solgt til flest voksne, forteller hun.

Fra gangbrua midt i byen kan man skue både opp og ned gågata i Halden. Derfra kan synet minne litt om folkemengdene fra 17. mai oppover mot parken.

Mat og lek ved Busterudparken

Desto nærmere en kommer Busterudparken, desto mer dufter det av herlige bakvarer og godsaker. Foreldre har det ikke videre enkelt, når barna begynner å mase på godsakene fra og med Dickens og helt opp til Halden Storsenter.

– Det beste med Haldendagen er å være her i parken, og sukkerspinn og popkorn, sier Saga Victoria Larsen Andreassen (5) mens hun svært ivrig koser seg med sukkerspinn.

– Jeg vil leke i lekeparken, kommer det fra Signe Ingerød (4) og får i tillegg beskjed fra tante om at hun snart skulle få kose seg med en is.

Også i parken er det ansiktsmaling å få, og Mynthe Eline Haberg Stangebråthen (7) har fått malt sitt alter ego, hunden Herman i ansiktet sitt.

– Jeg har vært med på mini-Spenst, leken masse, spist masse sukkerspinn, og to smultringer i dag, forteller en svært giret Stangebråthen.

Signe Ingerød(4) smilte fra øre til øre for HAs reporter, og det er ikke rart. Hun hadde tross alt nettopp spist pannekake, og skulle snart få en is.

Signe Ingerød(4) smilte fra øre til øre for HAs reporter, og det er ikke rart. Hun hadde tross alt nettopp spist pannekake, og skulle snart få en is. Foto:

Saga Victoria Larsen Andreassen(5) koste seg stort med sukkerspinn ved parken. Det beste ved Haldendagen er i følge henne lekeplassen, sukkerspinn og popkorn.

Saga Victoria Larsen Andreassen(5) koste seg stort med sukkerspinn ved parken. Det beste ved Haldendagen er i følge henne lekeplassen, sukkerspinn og popkorn. Foto:

Ble drukket ut på Haldendagen

Nærmere ettermiddagen når butikkene er på vei til å stenge, trekker bybesøkende inn på Tista Senter eller inn på kafeer og restauranter. Da er det ikke så vanskelig å få øye på en svært så glad og blid jentegjeng midt på gangbrua.

Utdrikningslaget som det viser seg å være, består av den kommende bruden Vanessa Johannesen, Frida Unneberg, Tonia Pettersen, Larisa Ivanus og Marie van Eeden.

– Vi har vært på Klatring på grensen og kost oss med sjampanjefrokost før i dag, forteller bruden.

Frida Unneberg(f.v), Tonia Pettersen, Vanessa Johannesen, Larisa Ivanus og Marie van Eeden tok seg en spasertur igjennom gågaten på Haldendagen halvveis i utdrikningslaget for den kommende bruden Vanessa.

Frida Unneberg(f.v), Tonia Pettersen, Vanessa Johannesen, Larisa Ivanus og Marie van Eeden tok seg en spasertur igjennom gågaten på Haldendagen halvveis i utdrikningslaget for den kommende bruden Vanessa. Foto:

– Jeg skal gifte meg i neste helg i Asak kirke, kommer det fra den lykkelig kommende bruden.

Etter litt fnising og prating er det på tide for gjengen å gå videre.

– Vi har reservert bord, så nå skal vi gå ut å spise, sier en annen idet de tusler videre nedover gågata.

Artikkeltags