«Verkebylleparti og muskattyggende bønnestengler»

Det var i debatten om framtida til Moss lufthavn Rygge det tok av på Johansens hjemmeside.

Det var i debatten om framtida til Moss lufthavn Rygge det tok av på Johansens hjemmeside. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Frps kommunestyrerepresentant i Halden, Vegar Johansen, la ikke fingrene i mellom i debatten om flyseteavgift og stenging av Rygge.

DEL

I en debatt på sin egen Facebook-side hudfletter han både Venstre og Miljøpartiet de Grønne (MDG) i etterkant av vedtaket om å stenge Moss lufthavn Rygge når Ryanair trekker seg ut 1. november. Bakgrunnen er flyseteavgiften.

Demokratisk problem

«Venstre = Norges største demokratiske problem. Forbanna verkebylleparti», skriver han om partiet som han samarbeider med i Halden. Og når noen mener at også Miljøpartiet må ta sin del av skylden for utviklingen på Rygge, skriver han:

«Helt enig om MDG, se bare hva som skjer i Oslo når slike muskattyggende bønnestengler får lov til å bestemme litt ...»

- Tok litt av ...

- Mine uttalelser dreide seg om rikspolitikk. Det tok nok litt av, men jeg skrev det med et glimt i øyet. Venstre i Halden har jeg ingen problemer med. De har min fulle tillit, sier Vegar Johansen til ha-halden.no.

– I debatten var jeg også helt klar på at det er regjeringens ansvar at flyseteavgiften er innført, legger han til.

Ikke gjennomtenkt

Han innrømmer likevel at språkbruken var "frisk", og i ettertid må han innrømme at det som ble skrevet om MDG verken var planlagt eller gjennomtenkt.

– Jeg kan nok være uenig med det som skjer i Oslo, men det har jo ingen ting med denne saken å gjøre. Det jeg skrev om Venstre – på riksplan – står jeg inne for.

Men: Jeg er politiker 24 timer i døgnet, og da kan det bli noen sleivspark. Da må jeg også tåle kritikken, sier Vegar Johansen.

Jobbe for Østfold

– Det viktigste for meg nå er at hele det politiske Østfold jobber sammen for å finne en løsning som ikke fører til tap av 1.000 arbeidsplasser. I dette arbeidet vet jeg at også Venstre har jobbet for andre løsninger, sier han.

Tunga rett i munnen

Gruppeleder for Frp i Halden, Per Egil Evensen, har ikke lest de aktuelle Facebook-innleggene, men sier grenseoppgangen for hva man bår og ikke bør skrive som politiker er en vanskelig balansegang.

– Man bør holde tunga rett i munnen og trå varsomt, og ut fra det jeg får referert er dette ikke tekster jeg kan stå inne for, sier Evensen.

– Dessuten: vi har ingen problemer verken med Venstre eller Miljøpartiet i Halden. Det er flinke og arbeidsomme folk, legger han til.

Vil ikke kommentere

Verken gruppelederne Øivind Holt (MDG) eller Geir Helge Sandsmark (V) ønsker å kommentere innholdet i Johansens innlegg.

– Det får stå får hans egen regning. Jeg bruker ikke slikt språk, sier Holt.

– Slik språkbruk ligger på et nivå jeg ikke ønsker å debattere, sier Sandsmark.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags