Nå er Haldens stolthet endelig klar

BUSSJUBEL: Bent Skogli (Halden Taxi), Jon T. Hovland (Skilt & Fasadehjelpen), Arne Hovland (Skilt & Fasadehjelpen) og Per-Eugen Lie viser stolt fram utsmykkingen av den nye bussen.

BUSSJUBEL: Bent Skogli (Halden Taxi), Jon T. Hovland (Skilt & Fasadehjelpen), Arne Hovland (Skilt & Fasadehjelpen) og Per-Eugen Lie viser stolt fram utsmykkingen av den nye bussen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Halden Taxi og Skilt & Fasadehjelpen viser stolt fram sitt patriotiske verk, Halden-bussen.

DEL

– Jeg er veldig fornøyd. Dette ble like bra som vi hadde håpet at det skulle bli, sier daglig leder Bent Skogli i Halden Taxi.

Tidligere i høst kjøpte taxisjefen inn en turbuss slik at haldensere og idrettsklubber i Halden ikke måtte tvinges utenbys for å leie buss. Som stolt haldenser kom Skogli raskt med ideen om å gjøre bussen til en levende reklameplakat for både Halden og idrettsmiljøet i byen.

Unikt i Norge?

– Jeg har ikke hørt om at noe lignende er gjort noe sted i Norge. Det er unikt at flere idrettsklubber og bedrifter går sammen om et slikt prosjekt. Det viser at vi også kan samarbeide her i Halden, sier Skogli.

Utsmykkingsoppdraget var det lokale Skilt & Fasadehjelpen som fikk. Jon Tveit Hovland er mannen bak designet.

– Dette ble bra, nikker han mens han går rundt bussen og betrakter den.

Tidenes største klistrejobb

Far og firmaets leder, Arne Hovland, forteller at et slikt oppdrag ikke akkurat er hverdagskost.

– Vi har aldri hatt en så stor klistrejobb på et kjøretøy før. Vi får vel nesten kalle dette for Norges største taxi. Det er sjelden du får slike oppdrag, og det blir vel trolig en stund til neste gang, sier Hovland.

Stolt bussjåfør

Bussen kjøres av mangeårige Halden Taxisjåfør Per-Eugen Lie. Onsdag morgen var han på sin jomfrutur i Halden.

– Jeg kom til Berg skole før det ringte inn. Bussen var som en magnet. Alle sprang bort til gjerdet for å glo, og jeg ble jo ikke stolt i det hele tatt, sier Lie og skratter.

På vei gjennom byen onsdag formiddag kan han fortelle om folk som stoppet opp på gata, vinket og viste tommel opp.

– Nå gleder jeg meg til å kjøre Comet inn til kamp mot Furuset i kveld, sier Lie.

En buss for alle

Bussen er prydet med både festningen, Svinesundsbrua og fire utøvere far byens to håndballklubber, Comet og Kvik Halden.

– Men det er viktig å få fram at dette er ikke bare en buss for de fire idrettslagene. Denne kan alle leie, og dersom det er andre idrettsklubber som ønsker å ta den i bruk, så skal vi finne plass til logoen deres på bussen også, lover Skogli.

Artikkeltags